مسی در پیاسجی؛ جزئیات یک انتقال برنامهریزی نشده
هفتیک- وقتی بارسلونا پنجشنبه غروب اعلام کرد که لیونل مسی این باشگاه را ترک خواهد کرد، پاریسنژرمن در ابتدا واکنش خاصی نشان نداد.
البته پیاسجی یکی از طرفداران مسی بود و جذب این بازیکن یکی از رویاهای قدیمی مالک قطری از زمان خرید 70 درصد سهام باشگاه فرانسوی بوده است. در واقع از سال پس از خرید پیاسجی، همواره تماسهایی بین ناصر الخلیفی، رییس باشگاه، و خورخه مسی، پدر و مدیربرنامه بازیکن آرژانتینی، در جریان بوده است.
الخلیفی تابستان گذشته تلاشی جدی برای جذب مسی انجام داد، زمانی که او عمیقا خواستار جدایی از بارسلونا شد. یک سال گذشته است و حالا پیاسجی باور دارد که به بازیکن مدنظرش رسیده چرا که مسی قرار است یکشنبه ظهر در بارسلونا با رسانهها دیدار کند و خداحافظی عمومی با باشگاه کاتالان انجام دهد (توضیح مترجم: این مراسم برگزار شد).
منابع پیاسجی حتی در اواخر شنبه شب نیز تاکید داشتند که قراردادی امضا نشده اما تمام افراد درگیر در این انتقال اطمینان داشتند که همه چیز در حال پیشروی است. بنابراین در حالی که پیاسجی در آستانه جذب بازیکنی است که بسیاری او را بهترین بازیکن تاریخ فوتبال میدانند، اتلتیک با منابع بسیاری در جریان این انتقال صحبت کرده است. اینجا ما زنجیرهای از اتفاقات را بررسی میکنیم که منجر به جدایی مسی از بارسلونا پس از بیش از دو دهه حضور در کاتالونیا شد.
موارد مورد تایید ما در زیر دیده میشوند:
– مسی برای پیوستن به پیاسجی به عنوان بازیکن آزاد رقم 25 میلیون یورو دریافت خواهد کرد و قراردادی دو ساله با دستمزد سالانه 25 میلیون یورو به امضا میرساند؛ قراردادی که شامل بند تمدید برای سال سوم با همین رقم است.
– پیاسجی تا پنجشنبه غروب باور داشت که جذب مسی غیرممکن است تا این که تماس این بازیکن با مائوریسیو پوچتینو، سرمربی باشگاه فرانسوی و هموطنش، شرایط فوتبال اروپا را تغییر داد.
– سرمایهگذاری روی مسی یعنی باشگاه فرانسوی حالا آمادگی فروش 10 بازیکن را دارد و در این موقعیت ترجیح میدهد که به جای پرداخت رقمی برای جذب پل پوگبا در این تابستان، این هافبک سال آخر قراردادش در منچستریونایتد را سپری کند.
– محاسبات پیاسجی نشان میدهد که سود اقتصادی جذب مسی به این معناست که سرمایهگذاری روی او کاملا جبران میشود.
– این انتقال به عنوان خریدی بسیار ارزان قیمت به نسبت بسته اولیه دیده میشود که ارزشی حدود 500 میلیون یورو داشت و تابستان گذشته به پیاسجی و منچسترسیتی پیشنهاد شده بود.
– پیاسجی روز شنبه نگران بود که چلسی، قهرمان اروپا، پیشنهادی دیرهنگام به خانواده این بازیکن ارائه کرده و جنگی برای بالا رفتن پیشنهادات به راه بیاندازد.
– نیمار، هم تیمی سابق مسی در بارسلونا، تلاش زیادی برای همکاری دوباره با او در پاریس به کار گرفت.
– پیاسجی امیدوار است که جذب مسی این بار کیلیان امباپه را متقاعد کند تا از انتقال به رئال مادرید پشیمان شده و قرارداد طولانی مدتی با این باشگاه به امضا برساند.
– آنها قصد دارند نهایت استفاده را از وجهه مسی برای موقعیتهای تجاری در مسابقات جام جهانی سال آینده قطر ببرند که بسیاری از منابع اطمینان دارند آخرین تورنمنت مهم این بازیکن آرژانتینی خواهد بود.
– مدیران باشگاههای رقیب از همین حالا معیارهای مالیای را در نظر دارند تا میزان هزینه صورت گرفته از سوی تیمهایی چون پیاسجی و سیتی که به تازگی جک گریلیش را با 100 میلیون پوند جذب کرده است، را محدود کنند.
***
شاید فکر کردن به این موضوع عجیب به نظر برسد که پی اس جی در ابتدا مردد بود و سپس این هفته با نهایت احتیاط پیش آمد. به هرحال تنها 12 ماه از روزی گذشته که مسی مدعی شد باید اجازه ترک بارسلونا به عنوان بازیکن آزاد با تکیه بر بند ذکر شده در قراردادش با این باشگاه را داشته باشد.
او و پدرش در طول 10 روز عجیب مذاکراتی را با بارسلونا، منچسترسیتی و پیاسجی انجام دادند. این خانواده در ابتدا اصرار به جدایی داشتند اما در نهایت تمایل او برای ادامه حضور در باشگاهی که عاشقش است را اعلام کردند. در انتها شرایط مسی به حد پیچیده شد که نتوانست از آن بگریزد. او قراردادش را به پایان رساند و برای یک فصل دیگر در بارسلونا ماند، 38 گل برای آنها به ثمر رساند و سپس در ماه گذشته آرژانتین را فاتح کوپا آمهریکا کرد.
تردیدهایی درباره آینده مسی در طول این تابستان پس از به پایان رسیدن مهلت قراردادش در پایان ماه ژوئن وجود داشت اما همیشه انتظار بر این بود که او قرارداد جدیدی را به امضا رسانده و در بارسلونا میماند. زندگی حرفهای او از نظر اقتصادی یکی از مسائلی بود که صحبتهای زیادی درباره آن میشد و بارسلونا در نهایت راهی پیدا کرد تا رضایت این بازیکن را جلب کند.
او و پدرش حتی در همین تابستان به توافقی 5 ساله رسیدند که در آن دستمزد او نصف شده بود اما بارسلونا باز هم نتوانست از پس این رقم بربیاید- خصوصا که قرارداد جدید مسی مستلزم کاهش 172 میلیون پوندی از دستمزدهای پرداختی باشگاه بود. سپس پنجشنبه غروب بیانیه منتشر شد.
بارسلونا اعلام کرد که رکورددار گلزنی این باشگاه با 672 گل در رده باشگاهی، 10 عنوان قهرمانی لالیگا، چهار لیگ قهرمانان و شش توپ طلا به عنوان بهترین بازیکن جهان به 21 سال حضورش در این تیم پایان خواهد داد. آنها “موانع مالی و ساختاری” را مقصر شمرده و اضافه کردند که “هر دو طرف عمیقا متاسف هستند که خواستههای بازیکن و باشگاه در نهایت عملی نشد”. دستمزدهای پرداختی حتی با جدایی مسی هنوز هم باید کاهش پیدا کند تا آنها بتوانند قراردادهای ممفیس دیپای و سرخیو آگوئرو، بازیکنان جدیدشان، را به ثبت برسانند.
علیرغم چهره غمانگیزی که از شرایط مالی بارسلونا به تصویر درآمده، واکنشها به این بیانیه با شک و تردید همراه بود. بسیاری از افراد شامل مدیران ارشد باشگاههای رقیب این بیانیه را به عنوان جنگ قدرتی با ریسک بالای قبول شکست علیه خاویر تباس، رییس لالیگا، تعبیر کردند.
تنش بیش از پیش بالا گرفت چرا که جدایی مسی با توافق سه میلیارد دلاری بین لالیگا و شرکت خصوصی سیویسی همزمان شد. بر اساس این قرارداد که به تایید کمیته اجرایی لالیگا رسیده، دو دسته اول اسپانیا باید 10 درصد از سود تجاری خود را به این کمپانی ببخشند و در عوض 90 درصد از این مبلغ به باشگاهها اختصاص مییابد تا به کاهش مشکلات مالی پس از شیوع جهانی ویروس کرونا کمک کند.
رئال مادرید و باسلونا که در کمیته اجرایی جایی ندارند با سرمایهگذاری سیویسی مخالف هستند چرا که میترسند باعث کاهش پتانسیل تجاری آنها در حین مذاکره برای قراردادهای حق پخش تلویزیونی شود. به همین دلیل بسیاری در سراسر جهان فوتبال نگران بودند که بیانیه بارسلونا درباره مسی که در همان روزی منتشر شد که بیانیه رئال مادرید علیه سرمایهگذاری سیویسی بیرون آمد، به نوعی بلوف بوده باشد.
اما این بار هیچکس زیر بار نرفت. لالیگا بر سر مواضعش ایستاد و حالا قرارداد سیویسی در آستانه رایگیری از سوی باشگاهها در روزهای آتی است. واقعیت بر سر مسی آوار شد، او باید کاری میکرد تا مشتریانش باور کنند که این بار واقعا قابل خرید است.
***
برای این که درک کنید شرایط تا چه حد سریع پیش رفت، باید بدانید که الخلیفی، رییس پیاسجی، پنجشنبه غروب به افراد نزدیکش گفت که فکر نمیکند اقدام برای جذب مسی محتمل باشد. او تردید داشت که چنین انتقالی بسیار گرانقیمت باشد و مانند تابستان گذشته با شکست همراه شود.
سپس تماس تلفنیای رخ داد که فوتبال اروپا را تغییر داد. مسی با مائوریسیو پوچتینو، سرمربی پیاسجی و هموطن آرژانتینیاش، تماس گرفت. او به وضوح اعلام کرد که خواهان پیوستن به پیاسجی است و سرمربی سابق تاتنهام این پیام را به مقامات بالادستیاش در هیئت مدیره رساند.
انگیزه مسی تا حدی مالی است اما او پوچتینو را هم میشناسد و در عین حال نیمار، همتیمی سابقش در بارسلونا، از سال گذشته به صورت علنی و خصوصی او را برای پیوستن به پیاسجی ترغیب کرده است. نیمار دقایقی پس از پیروزی برابر منچستریونایتد در مرحله گروهی لیگ قهرمانان فصل گذشته در اولدترافورد در ماه دسامبر گفت:” چیزی که بیشتر از هر چیز خواهان آن هستم بازی دوباره در کنار مسی است، این که بتوانم بار دیگر از حضور او در زمین لذت ببرم. ما باید این کار را فصل آینده انجام دهیم.”
الخلیفی چند روز پس از آن بازی به لندن سفر کرد و متوجه اخباری که پس از این داستان شکل گرفته بود، شد. مقامات ارشد پیاسجی در جمع خصوصی در آن زمان این احساس را داشتند که شیوع جهانی ویروس کرونا ممکن است توانایی باشگاه در پرداخت رقم قرارداد در این تابستان را محدود کند اما مشخص کردند که اگر مسی در دسترس باشد و علاقهای نشان دهد، آنها راهی برای ثبت این قرارداد پیدا خواهند کرد.
منابع خبر دادند که روز شنبه نیمار از شانس بازی دوباره با بازیکن آرژانتینی بسیار خوشحال بود.
باید به این نکته اشاره شود که مسی از ماندن در بارسلونا خوشحال میشد اما از سیاستبازیهای بیپایان باشگاه کاتالان خسته بود. او همچینن میداند که شانس فتح دوباره لیگ قهرمانان توسط پیاسجی افزایش مییابد؛ تیمی که فصل گذشته موفق به پیروزی 1-4 برابر بارسلونا در نوکمپ در مرحله یک هشتم نهایی همین رقابتها شد.
مذاکرات پنجشنبه شب سرعت گرفت، زمانی که الخلیفی توصیه مارک آرمسترانگ، مدیر بخش اسپانسرینگ باشگاه، را دریافت کرد که به پتانسیل تجاری جذب مسی اشاره داشت.
آرمسترانگ نایب رییس بازاریابی سابق NBA و مدیر تجاری أNFL است. محاسبات دقیق خصوصی باقی مانده اما باشگاه به افزایش قابل توجه قراردادهای حامیان مالی، فروش بلیت، تورها و وجهه لیگ فرانسه باور دارد. در واقع منابع نزدیک به پیاسجی معتقد هستند که سرمایهگذاری روی مسی در سالهای پیش رو جبران خواهد شد.
دیگران که نگاه بدبینانهتری به باشگاه دارند این سوال را مطرح خواهند کرد که چطور جذب مسی با چارچوب قوانین فرپلی مالی یوفا همخوانی دارد- پیاسجی پیش از این نیمار را در اختیار دارد که سالانه 31 میلیون یورو دستمزد میگیرد و درگیر مذاکره با کیلیان امباپه بر سر تمدید قرارداد است که در حال بررسی ابراز علاقه رئال مادرید در آستانه به پایان رسیدن قراردادش در تابستان آینده است.
پیاسجی در چند روز گذشته تاکید کرده که حضور مسی تاثیری روی آینده امباپه نخواهد داشت اما به ندرت چنین موقعیتی پیش آمده که هر دو باشگاه مطمئن باشند یک بازیکن به آنها تعلق خواهد داشت.
پیش بینی میشود که فروشهای رئال مادرید در این تابستان، خصوصا انتقال قریب الوقوع رافائل واران به منچستریونایتد، در راستای ایجاد بودجه کافی برای جذب امباپه انجام شده که در این تابستان یا به احتمال بیشتر در سال آینده به عنوان بازیکن آزاد رخ خواهد داد. اما پیاسجی همچنان تاکید دارد که مهاجم فرانسوی قراردادش را تمدید میکند.
باشگاه فرانسوی میداند چرا امباپه مذاکرات را تا پس از جام ملتهای اروپا به تعویق انداخت چون مشاوران او امیدوار بودند که حضور قدرتمند در این تورنمنت دستمزد بالقوه او را افزایش دهد اما شرایط برعکس شد و او نه تنها هیچ گلی به ثمر نرساند بلکه پنالتی سرنوشتسازی را از دست داد تا قهرمان جهان در مرحله یک هشتم توسط سوییس حذف شود.
منابع پیاسجی میگویند که آنها علیرغم این تاخیر اطمینان دارند که او قراردادش را تمدید خواهد کرد و باور دارند که حضور مسی به متقاعد کردن این بازیکن کمک میکند.
منابع تاکید دارند که وجهه تجاری رو به رشد پیاسجی مانند شرایط مالی این باشگاه که با حضور مسی افزایش خواهد یافت، میتواند هزینهها را پوشش داده و فضایی برای پرداخت دستمزد مسی هم فراهم کند که در چارچوب فرپلی مالی یوفا قرار بگیرد.
یوونتوس پس از جذب کریستیانو رونالدو در سال 2018 قیمت بلیت دیدارهایش را افزایش داد، مذاکرات مجدد با حامیان مالی اصلی را در پیش گرفت تا قراردادهای موجود را افزایش دهد و رشد سریعش در شبکههای اجتماعی باعث شد تا مشتریان تجاری بیشتری پیدا کند. حالا انتظار اقداماتی مشابه از سوی پیاسجی میود که با تکیه بر دادههای بازاریابی آگاه است که با افزایش 10 درصدی توریستهایی روبرو خواهد بود که از مجموعه فوتبال بارسلونا بازدید میکردند و انگیزه اصلی آنها مسی بود.
گفته میشود دولت فرانسه نیز خشنودی خود از حضور احتمالی مسی در پاریس را ابراز کرده است. خوشبینانه به نظر میرسد که باشگاهی که پیش از این امباپه و نیمار را در اختیار داشته، بتواند با جذب مسی از رشد قابلتوجهی برخوردار شود اما این بازخورد اولیهای است که پی اس جی از سوی شرکای تجاری و تحلیلگران داخلی گرفته است.
علیرغم درآمدهای پیشبینی شده از جذب مسی، پی اس جی حالا باید حدود 10 بازیکن را در این تابستان به فروش رسانده یا به صورت قرضی به تیم دیگری منتقل کند چرا که آنها باید دستمزدهایشان را به سطح قابل مدیریتی کاهش دهند.
آنها میدانند که باشگاههای بزرگ سراسر اروپا در فروش بازیکنان با قیمتهای مناسب در این تابستان به مشکل خوردهاند اما پیشبینی میشود که علاقه زیادی به بازیکنانی چون عبدو دیالو، تیلو کهرر، ادریسا گهیه و رافینیا وجود داشته باشد. بازیکنان دیگری چون مائورو ایکاردی و آندر هررا که قابل فروش هستند برای ماندن ابراز تمایل کردهاند.
حالا ماهی سرشار از معامله و مذاکره سر راه الخلیفی و لئوناردو، مدیر ورزشی باشگاه، قرار دارد.
پیاسجی پیش از این هم از تابستانی راضی به نظر میرسید که در آن سه بازیکن آزاد بزرگ شامل جانلوییجی دوناروما از میلان، سرخیو راموس از رئال مادرید و جورجینیو واینالدوم از لیورپول را به خدمت گرفته بود. علاوه بر این اشرف حکیمی، مدافع کناری 22 ساله، نیز با قراردادی به ارزش 60.5 میلیون یورو از اینتر به پیاسجی پیوست. این در حالی است که پوچتینو در ژانویه به این تیم ملحق شده و این فصل اولین فصل کامل او روی نیمکت این تیم به حساب میآید. به همین دلیل آنها به دنبال جذب مسی نبودند. اما ناگهان موقعیت خرید او پیش آمد.
***
الخلیفی مذاکرات اجرایی با خورخه مسی را در روز جمعه انجام داد و احتمال توافق در عصر همان روز ایجاد شد.
پیاسجی آن شب به اطمینان رسید و این حس زمانی قطعی شد که خوان لاپورتا، رییس بارسلونا، بدون مسی در کنفرانس خبری ظاهر شد و گفت انتظار میرود باشگاه گزارشی مبنی بر ضرر 487 میلیون یورویی منتشر کند و 95 درصد از درآمد فعلی آنها صرف پرداخت دستمزدها میشود. پیاسجی در آن زمان راه بازگشتی برای بارسلونا نمیدید و خوشبین شد که آنها در حال بازی نیستند.
هم تیمیهای مسی در بارسلونا تا آن زمان حاضر به پذیرش از دست رفتن ستاره قدیمی خود نبودند.
وقتی بیانیه در روز پنجشنبه منتشر شد، تنها منابعی که واقعا با بازیکنان بارسلونا حرف میزنند، بدون حرف پس و پیش آن را پذیرفتند. یکی از نمایندگان نزدیک به چند بازیکن در این باشگاه همان روز تاکید کرد که “این شوخی نیست و کاملا واقعی است” اما به این نکته اشاره داشت که ” واقعا هیچکس انتظار نداشت که چنین اتفاقی در این تابستان رخ دهد”.
بعضی بازیکنان و نمایندهها تصور میکردند که تعلق خاطر مسی به باشگاه شاید باعث شود که او با کاهش دستمزد مورد توافق یا حتی به صورت رایگان برای این تیم بازی کند تا حسن نیتش را نشان دهد اما این واقعا هرگز گزینهای جدی نبود.
با انتشار این خبر زمین تمرین بارسلونا در شوک فرو رفت. آگوئرو، دوست نزدیک مسی که برای بازی در کنار هم تیمیاش درتیم ملی آرژانتین متقاعد شده بود که به بارسا بپیوندد، کاملا ناامید شد. دیگران از واکنش تند طرفداران میترسیدند. آنتوان گریزمان روز جمعه بسیار ناراحت شد چرا که در مسیر رانندگی تا مجموعه تمرینی از سوی هوادارانی مورد حمله قرار گرفت که معتقد بودند عدم ترک باشگاه و کاهش دستمزد توسط او باعث شده که مسی نتواند در این تیم بماند.
مسی در پیاسجی 25 میلیون یورو هزینه امضای قرارداد پس از کاهش مالیات خواهد گرفت و تا زمان حضورش در باشگاه نیز سالانه 25 میلیون یورو دریافت میکند. این قرارداد دو ساله است اما شامل بندی برای افزایش سال سوم نیز میشود. نمایندگان قانونی او روز شنبه برای نهایی کردن این قرارداد راهی پاریس شدند. پیاسجی حتی شنبه عصر نیز کمی نگرانی داشت.
شایعاتی مبنی بر این موضوع منتشر شد که چلسی قراردادی لحظه آخری برای خانواده مسی آماده کرده و باشگاه میترسید که شاید این موضوع باعث افزایش توقعات بازیکن شود. منابع ارشد در چلسی ارائه پیشنهاد را تکذیب کردند.
خبرنگارهای نزدیک به اطرافیان مسی در آرژانتین حدس و گمانهایی درباره تلاش تاتنهام برای جذب مسی مطرح کردند چرا که آنها در آستانه از دست دادن هری کین، اسطوره خود و هدف منچسترسیتی در بازار، بودند و روشهای عجیب و جالبی که ممکن است باعث افزایش فشار در این انتقال پر ریسک شود را بررسی میکردند.
***
پیاسجی میداند که هزینههایش انتقاداتی را به همراه خواهد داشت و آنها از این موضوع شگفتزده نخواهند شد که مدیران باشگاههای بزرگ اروپاییِ رقیب این هفته در این باره حرف بزنند که چطور محدودیتهای سختگیرانه دستمزد باید روی باشگاههای پر هزینه مانند آنها، منچسترسیتی و چلسی اعمال شود.
به هرحال ایده مطرح شده سوپرلیگ تلاشی از سوی باشگاههای قدیمی و ریشهدار فوتبال اروپا برای رقابت با باشگاههایی بود که از نظر آنها توسط سیاستمداران بانفوذ و افراد حکومتی حمایت میشدند. سیتی و چلسی در لحظات آخر وارد این جمع شدند اما در عین حال جز اولین تیمهایی بودند که با افزایش فشار از سوپرلیگ جدا شدند.
این ایده در بین مدیران پیاسجی جریان دارد که آنها مسی را با قراردادی بسیار ارزانقیمت میخرند؛ خصوصا که اطلاعات آنها در تابستان گذشته این بود که سیتی آماده است تا هزینهای 500 میلیون پوندی روی بسته بلند مدت برای انتقال او به اتحاد انجام دهد. پیاسجی هم تابستان گذشته جز مدعیان جذب مسی به حساب میآمد که نیازمند رقمی گزاف برای خرید و دستمزدی فضایی بود اما صبوری آنها جواب داد و این هزینه حالا به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
پیاسجی سال گذشته در خط مشی خود در نقل و انتقالات تجدید نظر کرد و تصمیم گرفت روی بازیکنان باکیفیتی تمرکز کند که قراردادهایشان رو به اتمام است یا بازیکنان جوانی که ارزش پرداخت ارقام بالا را دارند. انتقال غیرمنتظره مسی به این معناست که پیاسجی حالا احتمالا از پل پوگبا میخواهد که 12 ماه پایانی قراردادش را در منچستریونایتد سپری کند و سپس در تابستان آینده به عنوان بازیکن آزاد به این باشگاه ملحق شود. باید دید که آیا هافبک فرانسوی با این موضوع موافقت میکند یا ترجیح میدهد با امضای قرارداد جدید طولانی مدت از حضور در یونایتد مطمئن شود.
هر اتفاقی که در موضوع پوگبا رخ دهد، پوچتینو حالا خط حملهای متشکل از امباپه، مسی و نیمار دارد و پیاسجی بیش از پیش شبیه به پاسخ فوتبال به هارلم گلابتروترز (توضیح مترجم: تیم بسکتبال آمریکایی که در بازیهای نمایشی برگزار میکند) به نظر میرسد. اما چشمانداز بزرگتری از این انتقال اخیر نیز وجود دارد.
مالکیت پیاسجی بر عهده مالکان قطری است- تمیم بن حامد الثانی، مالک اصلی باشگاه، در عین حال امیر و رییس دولت قطر است.
هجده ماه آینده نقش مهمی برای تصویری دارد که این کشور امیدوار است در آستانه و در جریان جام جهانی 2022 به جهانیان نشان دهد؛ رقابتهایی که در نوامبر و دسامبر سال آینده در این کشور حاشیه خلیج فارس برگزار خواهد شد. این باشگاه با مالکیت قطریها که امباپه، مسی و نیمار را در آستانه برگزاری این تورنمنت در اختیار دارد میتواند از پتانسیل تجاری قابل توجهی برخوردار باشد و اطمینان حاصل کند که افراد شناخته شده در فوتبال حامی این پروژه هستند.
منابع مطلع از قرارداد مسی در پیاسجی گفتند که این قرارداد شامل بند مشخصی نیست که او را مجبور به حضور در جام جهانی سال آینده در صورت صعود آرژانتین کند اما انتظار میرود چنین توافقی پس از حضور او در این تیم انجام شود. او در آن زمان 35 ساله خواهد بود و به احتمال زیاد این آخرین جام جهانیاش به عنوان یک بازیکن به حساب میآید- مزیتی بزرگ برای تورنمنت قطر.
کسانی که دیپلماسی قطر- یا شاید نیوکاسل یونایتد- را از نزدیک دنبال میکنند از این موضوع هم باخبر هستند که تنشها با عربستان سعودی، همسایه این کشور، همچنان پابرجا است. در نتیجه قطریها از جذب مسی خوشحال خواهند شد؛ خصوصا پس از اخباری که در اوایل سال جاری به گوش رسید و در آن ادعا شده بود که او از سوی کمیته جذب توریست عربستان به عنوان یکی از چهرههای این برند انتخاب شده است.
رقابتی شبیه به این بین قطر و امارات متحده عربی هم وجود دارد. عربستانیها روابطشان با قطر را بیش امارات عادی کردهاند؛ بنابراین خوشحالی مختصری از این هم وجود دارد که مالکان قطری پیاسجی توانستند در جذب مسی بر منچسترسیتی با مالکان اماراتیاش غلبه کنند و این در حالی است که سالهاست حدس و گمانهایی درباره همکاری دوباره این بازیکن با پپ گواردیولا، مربی سابقش در بارسلونا، مطرح میشد. این بار سیتی قادر به رقابت نبود چرا که جک گریلیش را از استون ویلا به خدمت گرفته و به دنبال جذب کین از تاتنهام است.
امسال برای الخلیفی بسیار فوقالعاده بود چرا که او خودش را به عنوان قدرتمندترین صدا در بین مدیران فوتبال اروپا تثبیت کرد. وقتی ایده سوپرلیگ در ماه آوریل مطرح شد، پیاسجی، بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند حاضر به همراهی نشدند. رییس پیاسجی حالا مدیر اتحادیه باشگاههای اروپایی است، اتحادیهای که نماینده منافع باشگاههایی است که در رقابتهای اروپایی حضور دارند و این اتفاق پس از استعفای مدیرانی رخ داد که در جریان توطئه سوپرلیگ قرار داشتند. الخلیفی در ابتدا مودبانه این پیشنهاد را رد کرد اما یک هفته تلاش برای متقاعد کردن او باعث شد که این نقش را بپذیرد.
با این حال او با خرید مسی کاری را انجام داده که واقعا به دنبالش بوده است: این بازیکن به احتمال زیاد پیاسجی را به سرزمین موعود و رویای قدیمی فتح لیگ قهرمانان خواهد رساند. جهان به نظاره خواهد نشست.