گزارش تحلیلی: چرا مسی مجبور به جدایی از بارسا شد و آینده او چه خواهد بود
هفتیک- پس از 778 بازی، 672 گل، 10 قهرمانی لالیگا، شش توپ طلا، چهار لیگ قهرمانان و نمایشهای درخشانی که نام او را به عنوان بهترین بازیکن دنیا در تاریخ ثبت کرد، دوران لیونل مسی در بارسلونا به پایان رسید.
این باشگاه شب گذشته بیانیهای سه پاراگرافی منتشر کرده و در آن اعلام کرد که دوران مسی در نوکمپ- 21 سال که 17 سال آن در تیم اول سپری شد- به پایان رسیده و این اتفاق علیرغم این رخ داد که این بازیکن 34 ساله و باشگاه بر سر قرارداد جدیدی به توافق رسیده بودند. آنها قوانین مالی لالیگا را مسئول جدایی مسی معرفی کردند.
پاریسنژرمن مدعی اصلی جذب این بازیکن به حساب میآید و گفته میشود مسی شخصا پنج شنبه شب با مائوریسیو پوچتینو، سرمربی آنها و هموطن آرژانتینیاش، تماس گرفته است. اتلتیک در این مطلب به بررسی موضوعاتی چون چطور کار به اینجا رسید، اتفاق بعدی چه خواهد بود و جدایی مسی چه تاثیری روی این بازیکن و بارسلونا خواهد داشت، میپردازد…
***
چرا مسی پیش از این قراردادش را تمدید نکرده بود؟
مسی در طول فصل 21 -2020 به وضوح اعلام کرد که میخواهد پیش از اتخاذ هر تصمیمی درباره آینده خود تا پایان فصل صبر کند. خوان لاپورتا پیش و پس از انتخاب مجدد به عنوان رییس باشگاه در ماه مارس بارها گفت که میخواهد مسی در این تیم بماند اما همواره روی این موضوع تاکید داشت که این امر با توجه به بدهی حدود 1.3 میلیارد یورویی بارسا کار دشواری خواهد بود.
بنابراین اولین مذاکرات جدی درباره قرارداد جدید احتمالا تا پس از ترک کاتالونیا توسط او و حضور در اردوی تیم ملی آرژانتین برای فتح کوپا آمهریکا به همراه این تیم رخ نداد. توافق بر اساس مسائل اساسی چندان طولی نکشید. در این قرارداد ذکر شده بود که مسی بیش از 50 درصد کاهش دستمزد را پذیرفته تا سالانه (فقط) 20 میلیون یورو به مدت پنج فصل دریافت کند و سایر مبلغ قابل توجه پرداختی به این بازیکن به آینده احتمالی که وضعیت مالی باشگاه مستحکمتر شود، موکول شده بود.
با این حال همین قرارداد هم با کنترلهای اقتصادی سختگیرانه لالیگا همخوانی نداشت- کنترلی که بارسا تحت آن باید در این تابستان با فروش بازیکنان و کاهش دستمزدها حدود 200 میلیون یورو ذخیره میکرد. باشگاه هیچ پیشرفتی در این موضوع نداشت و تنها موفقیتش به فروش بازیکنان جوان برمیگشت؛ در حالی که بازیکنانی با دستمزدهای بالا همچنان در تیم باقی مانده بودند. به نظر میرسید که آنها با خرید بازیکنان جدید بیش از پیش در حال فرار از واقعیت بودند- بازیکنانی شامل سرخیو آگوئرو و ممفیس دیپای که لالیگا صراحتا اعلام کرده تا زمان کاهش دستمزدها و فروش سایر بازیکنان قادر به بازی برای این تیم نخواهند بود.
مسی هفته گذشته از تعطیلات پس از کوپا آمهریکا برگشت، سریعا با خانوادهاش به ایبیزا پرواز کرد و این در حالی بود که تکلیف آیندهاش هنوز مشخص نبود. قرارداد روی میز بود- هم باشگاه و هم بازیکن از مفاد آن رضایت داشتند- اما خاویر تباس، رییس لالیگا، علنی و خصوصی اعلام کرد که هیچ استثنایی برای کنترلهای اقتصادی حتی برای برنده شش توپ طلا قائل نخواهد شد.
***
در بیانیه چه گفته شد؟
حرف زیادی در بیانیه زده نشد. در اینجا متن کامل بیانیه را میخوانیم.
“علیرغم توافق بارسلونا و لیونل مسی و عزم جدی هر دو طرف برای امضای قرارداد جدید در روز جاری، این اتفاق به دلیل موانع ساختاری و اقتصادی (مقررات لیگ اسپانیا) عملی نیست. به همین دلیل مسی نمیتواند به حضورش در باشگاه بارسلونا ادامه دهد. هر دو طرف عمیقا از این موضوع ناراحت هستند که بازیکن و باشگاه نتوانستند به هدف و آرزوی خود دست پیدا کنند.
باشگاه بارسلونا با تمام وجود از این بازیکن برای تلاشهایش در راستای افتخارآفرینی برای این باشگاه سپاسگزاری کرده و بهترینها را برای زندگی شخصی و حرفهای او در آینده آرزو میکند.”
حساب توییتر باشگاه چند ساعت بعد ویدیویی هفت دقیقه از بهترین لحظات او با پیراهن بارسلونا را به اشتراک گذاشت.
***
آیا ردی از موضعگیری و اعتراض در بیانیه بارسلونا دیده میشد؟
فقط ردی؟!؟ این بیانیه آینه تمامنمای اعتراض و موضعگیری بود. یک دوره کامل دانشگاهی در این زمینه در این بیانیه دیده میشد. این موضوع در جمله اول مشخص بود و برای این که کسی این موضوع را نادیده نگیرد، بار دیگر در پایان جمله در پرانتز روی آن تاکید شده بود:” علیرغم توافق بارسلونا و لیونل مسی و عزم جدی هر دو طرف برای امضای قرارداد جدید در روز جاری، این اتفاق به دلیل موانع ساختاری و اقتصادی (مقررات لیگ اسپانیا) عملی نیست.”
اگر هنوز کامل متوجه نشدید، باید بگویم که این یعنی: چنین اتفاقی تقصیر بارسا یا مسی نیست بلکه لالیگا مقصر است. این جمله کلیشهای که هیچکس از تیم بزرگتر نیست و ما همه سری به تایید تکان میدهیم چون میخواهیم درست باشد. و در نهایت هم درست است. اما در حال حاضر مزخرف محض است. مسی نه تنها از تیم بلکه از این لیگ هم بزرگتر است.
همه تیمهای لالیگا با شرایط سختی به واسطه شیوع ویروس کرونا روبرو شدهاند. به همین دلیل است که کمیته 12 تیمی که شامل بارسلونا و رئال مادرید نیست، با فروش 10 درصد از سهام خود به شرکت خصوصی آمریکایی به نام سیویسی در قراردادی 50 ساله موافقت کردند. یک لحظه به این موضوع فکر کنید: خلاهای ایجاد شده در اوضاع مالی آنها به دلیل شیوع کرونا به حدی بد بود که آنها حاضر شدند همین حالا چکی دریافت کنند و در ازای آن با کاهش 10 درصدی حق پخش لیگ و قراردادهای تجاری برای نیم قرن آینده موافقت کنند.
و چه کسی محرک اصلی این حق پخشها و قراردادهای تجاری است؟ پیش از این رقابت مسی در برابر کریستیانو رونالدو بود اما لالیگا یک سوی این دوئل را از دست داده بود.از آن زمان تمام بار بر دوش مسی قرار داشت و چون او مسی بود، همه چیز خوب پیش میرفت و قرارداد عظیم تلویزیونی با ESPN در آمریکا نشاندهنده همین موضوع است. شاید وکلای ESPN حالا نسخهای از آن قرارداد را بررسی کنند و این موضوع درباره وکلای سیویسی هم صدق میکند.
میخواهید بدانید بیانیه بارسلونا واقعا چه معنایی داشت؟ هی، خاویر تباس (رییس لالیگا)! به ما اجازه فرار از این قانون مزخرف دستمزد را بده، ما چند بازیکن معمولی را بازی میگیریم، لئو با کاهش دستمزد موافقت خواهد کرد اما قراردادی پنج ساله به امضا میرساند و همگی میتوانیم به شرایط عادی بازگردیم.
این تردیدی است که از سوی یکی دیگر از باشگاههای برتر اروپایی هم مطرح است.
***
آیا اتفاقی که در روزهای اخیر در لالیگا رخ داد نقشی در این موضوع ایفا کرد؟
لالیگا اعلام کرد که قراردادی برای فروش 10 درصد از سهم تجاری به سیویسی در روز چهارشنبه و با رقم 2.7 میلیارد یورو بسته شده است که 90 درصد آن بین 42 باشگاه دسته اول و دوم تقسیم خواهد شد.
سهم بارسا از این مبلغ حدود 280 میلیون یورو است که در طول سه سال آینده دریافت میشود. این موضوع باعث شد که بعضی از هواداران و مفسران سریعا این حدس و گمان را داشته باشند که مشکل حل شده و محدودیت دستمزد اعمال شده از سوی لالیگا به اندازه کافی افزایش پیدا خواهد کرد که شامل مسی (و چهار بازیکن جدید دیگر) هم باشد.
اما چند مشکل درباره این گمانهزنی وجود داشت. اول این که لالیگا اعلام کرد که فقط 15 درصد از مبلغ دریافتی توسط هر باشگاه میتواند برای خرید بازیکن یا پرداخت دستمزد مورد استفاده قرار بگیرد و سایر مبلغ باید برای مسائل بیرون از زمین مانند زیرساختها، بازاریابی و توسعه برند به کار گرفته شود. این رقم 15 درصدی- 42 میلیون یورو در طول سه سال- برای بارسلونا کافی نبود تا بتواند تمام حقوق و مزایای توافق شده را پرداخت کند.
مسئله دوم این بود که بارسا اصولا با این قرارداد سیویسی موافق نبود. در واقع آنها به همراه رئال شب گذشته بیانیهای علیه این موضوع منتشر کردند. این دو باشگاه نقشی در مذاکرات نداشتند و در کمیته 12 باشگاهی که رای پنهانی به سود این ایده در روز چهارشنبه دادند، عضویت نداشتند. بزرگترین باشگاههای لیگ نگران از دست دادن 10 درصد از درآمد حق پخش تا سال 2071 هستند و این تصمیم بدون مشورت با آنها گرفته شد. هر دو حداقل به صورت علنی هنوز طرفدار برگزاری سوپرلیگ هستند.
توافق با سیویسی هفته آینده برای 42 باشگاه به رای گذاشته خواهد شد و اینکه عملی شود یا خیر، به نظر نمیرسد که ارتباط زیادی با آینده مسی داشته باشد.
***
آیا منچسترسیتی و پاری سن ژرمن مقاصد احتمالی او هستند؟
خب، این موضوع مهمی است. منچسترسیتی پنج شنبه شب اعلام کرد که جک گریلیش را با 100 میلیون پوند از استون ویلا خریداری کرده و میخواهد هری کین، هم تیمی گریلیش در تیم ملی انگلیس، را نیز از تاتنهام به ورزشگاه اتحاد منتقل کند.
عقبهای در اینجا وجود دارد. در سال 2016 بحثهایی درباره انتقال مسی به سیتی پیش از متقاعد شدن او توسط لوییس سوارز برای ادامه حضور در بارسلونا وجود داشت؛ تصمیمی که چندان به مذاق سمت آبی رنگ شهر منچستر خوش نیامد.
سپس چهار سال بعد در فوریه 2020، سیتی فکر کرد شاید جذب مسی در همان تابستان محتمل باشد و در انتظار تماس او باقی ماند. اینطور به نظر میرسید که اگر مسی در تابستان گذشته از بارسا جدا میشد، سیتی مقصد او بود. اما در آخر او نتوانست از بند قراردادش رها شود و پپ گواردیولا عمیقا از اتفاقاتی که رخ داد ناراحت شد.
سیتی دوست ندارد برای سومین بار از مسی جواب رد بگیرد- کین بازیکنی است که آنها میخواهند.
منابع نزدیک به پیاسجی در اوایل پنج شنبه شب تاکید کردند که این باشگاه باور دارد که مسی بسیار گران است. آنها همین حالا در این تابستان سرمایهگذاری زیادی روی دستمزدها انجام دادهاند و در تلاش برای جذب پل پوگبا از منچستریونایتد هستند.
با این حال مسی بین ساعت 10 تا 12 شب گذشته به وقت فرانسه شخصا تماس مستقیمی با پوچتینو داشته که باعث آغاز مذاکرات شده است. ناصر الخلیفی، رییس پیاسجی، رهبری مذاکرات را بر عهده دارد و تیم عملیاتی باشگاه صحبتهایی را درباره چگونگی افزایش درآمدها و راه حلهای منجر به درآمد اقتصادی برای پوشش هزینههای مسی آغاز کرده است.
پیاسجی در ساعات ابتدایی صبح جمعه به این باور رسید که هزینه جذب مسی با درآمدهای تجاری که این بازیکن ایجاد میکند، پوشش داده میشود و این درآمدها به لطف تاثیر حضور او میتواند روی حق پخش هم تاثیر بگذارد تا هم به سود باشگاه و هم به سود لیگ باشد. پیش از پیشرفت شرایط در پاریس، انتقال به لیگ آمریکا هم از احتمال زیادی برخوردار بود.
***
تیم مناسب برای او در لیگ آمریکا کجاست؟
شاید باور نکنید اما اگر شرایط همینطور باقی بماند، مسی گزینه زیادی در لیگ آمریکا نخواهد داشت. شاید بهترین راه حضور او در این لیگ امضای قراردادی با گروه فوتبال سیتی باشد که باعث چند سال بازی در منچستر و سپس انتقال به نیویورکسیتی، باشگاه خواهر این تیم، شود اما همانطور که در بالا اشاره شد، موانعی برای عملی شدن این سناریو وجود دارد.
اگر گروه فوتبال سیتی به این بازیکن علاقمند باشد از نظر تئوری میتواند قرارداد مسی را طوری ثبت کند که بخشی از دستمزد او در زمان حضورش در نیویورک پرداخت شود. این به سیتی کمک میکند تا به قوانین فرپلی مالی اروپا متعهد بماند و هزینه زیادی هم برای نیویورکسیتی در پی نخواهد داشت. دستمزد او بدون توجه به حضورش در منچستر یا نیویورک از سوی گروه فوتبال سیتی پرداخت خواهد شد و تیمهای لیگ آمریکا اجازه دارند به سه بازیکن شاخص هر دستمزدی که میخواهند را پرداخت کنند.
قانون بازیکن شاخص، سایر گزینههای کوتاه مدت او در آمریکا و کانادا را محدود میکند. مسی علاقه زیادی به میامی دارد اما اینترمیامی پیش از این از سهمیه سه بازیکن شاخص استفاده کرده است- گونسالو ایگواین، بلیز ماتوییدی و رودولفو پیزارو. آنها باید یکی از این بازیکنان را کنار بگذارند تا شانس جذب مسی را داشته باشند. آیا آنها حاضر به انجام چنین کاری هستند؟ بدون شک. آیا باشگاه دیوید بکام میتواند به سلامت از تحقیقاتی بیرون بیاید که در آن نشانههایی از تقلب میامی در قوانین لیگ آمریکا دیده شده است؟ احتمال این مورد کمتر است؛ هرچند لیگ آمریکا مطمئنا دوست دارد با باشگاه برای یافتن راه حل همکاری کند. اگر MLS مجبور به تعدیل برخی قوانین برای فراهم کردن شرایط حضور مسی شود، مطمئنا این کار را انجام خواهد داد.
تنها تیمهای دیگری که ممکن است شرایط جذب مسی را داشته باشند، دو تیم جنوب کالیفرنیا هستند: لسآنجلس گلکسی و لسآنجلس افسی. هر دوی این باشگاهها مانند میامی در حال حاضر از سهمیه سه بازیکن شاخص استفاده کردهاند. بار دیگر هر دو با کمال میل حاضر به کنار گذاشتن یکی از آنها هستند تا فضا را برای حضور مسی فراهم کنند اما این کار به اندازه پیشنهاد مبلغ قابل توجه و توافق برای امضای قرارداد آسان نخواهد بود.
مسیر دیگری که میتواند مورد توجه قرار بگیرد: گروه مالکیتی از MLS میتواند بخشی از سهام تیم خود را به عنوان دستمزد به مسی پیشنهاد دهد. ارزش تیمهای حاضر در لیگ آمریکا در سالهای اخیر با افزایش شدیدی همراه بوده است. بکام به عنوان بخشی از قراردادش با گلکسی در سال 2007 گزینه تاسیس تیمی به عنوان عضو جدید این لیگ را دریافت کرد. شاید این لیگ اقدامی مشابه را برای جذب مسی مدنظر داشته باشد؟ با این حال شاید این شرایط حضور بالقوه مسی در آمریکا را به تاخیر بیاندازد.
***
جدایی مسی چه معنایی برای بارسلونا دارد؟
اول از همه این که لاپورتا و هیئت مدیرهاش دیگر نباید نگرانیای بابت تهیه پول موردنیاز برای پرداخت دستمزد مسی داشته باشند- موردی که حدود یک دهه به نگرانی اصلی آنها و مدیران پیشین تبدیل شده بود. منبعی به اتلتیک گفت:” بخشی از این اتفاق به این علت رخ داد که بارسا از این موضوع خسته شده بود که برای تهیه دستمزد مسی با شرایط دشوار مالی مواجه شود.”
دیگر منابع به این موضوع شک دارند که شاید لاپورتا و مدیرانش در حال استفاده از آخرین بلوف خود برای فشار آوردن به تباس و لالیگا هستند تا کوتاه آمده و فضای کافی در قانون کاهش دستمزد را به آنها بدهند:” من مطمئن نیستم که این به معنای پایان کار باشد. این کار بسیار عجیب و غیرمعقول است… اما از لاپورتا بعید نیست.” این ایده کشش احساسی بسیاری برای هواداران بارسا و مفسرانی دارد که هنوز نتوانستند باور کنند که مسی واقعا میتواند برای باشگاه دیگری به میدان برود.
اما نظر دیگر این است که با وجود اظهارات علنی لاپورتا و رونالد کومان، مربی تیم، مبنی بر به کارگیری تمامی روشهای ممکن برای حفظ مسی، آنها در حال برنامهریزی برای جدایی محتمل او هم بودند.
مشهودترین کار جذب ممفیس دیپای بود. راهنمای استعدادیابی یورو 2020 در اتلتیک به بسیاری از شباهتهای بین سبک بازی دیپای و مسی اشاره کرده بود- هردوی آنها گلزنان و موقعیتسازهایی هستند که در مناطق مشابهی از زمین بازی میکنند و هیچکدام چندان در کارهایی دفاعی خوب نیستند. به کارگیری هردوی آنها در یک تیم چالشبرانگیز خواهد بود. دیپای به اندازه مسی خوب نیست اما جوانتر و ارزانتر است و استفاده از او در قالب قوانین فرپلی مالی لالیگا راحتتر صورت میگیرد.
اگر بارسا واقعا برای حفظ مسی و متعهد ماندن به قوانین لالیگا جدی بود باید پیشرفتهای بسیار بیشتری در فروش بازیکنان و کاهش دستمزدها در این تابستان شکل میگرفت. مورد آنتوان گریزمان که حالا بالاترین دستمزد را در بارسا دارد، هم جالب بود. بارسا در اوایل این تابستان برای فروش او تلاش کرد اما نتوانست تیمی را پیدا کند که حاضر به پرداخت رقم هنگفت فروش او و دستمزد فعلیاش باشد. لاپورتا و کومان اخیرا صحبتهایی را درباره نقش بالقوه بازیکن فرانسوی برای تیم در فصل 22-2021 مطرح کردند.
جدایی مسی همچنین نشانه واضحی از این موضوع است که شرایط حالا در بارسا متفاوت شده و باشگاه در حال عبور از بیتدبیری مالی ایجاد شده در دوران مدیریت جوزپ ماریا بارتومئو است. این اتفاق به تیم جدید اجازه خواهد داد تا با دیپای و گریزمان به عنوان رهبرانی جدید در کنار بازیکنان جوانی چون فرانکی دی یونگ و پدری پیشرفت کند.
***
جدایی از بارسا چه معنایی برای مسی دارد؟
شاید بارسا در حال بررسی برنامهای برای زندگی بدون مسی بوده اما به نظر میرسد که این بازیکن و تیمش هیچ برنامهای برای چنین اتفاقی نداشتند.
تابستان گذشته، وقتی مسی سعی در جدایی از نوکمپ داشت، تماسهایی از سوی تیمش با هر دو باشگاه منچسترسیتی و پیاسجی که دو باشگاه متمول قادر به پرداخت دستمزد او بودند، برقرار شده بود. مسی شخصا حتی به سه فرزندش گفته بود که ممکن است خانه زیبایشان در منطقه کاستایدفلز در مرکز کاتالونیا را ترک کرده و زندگی جدیدی را در کشور دیگری آغاز کنند.
دوازده ماه بعد آمادگی کمتری برای این جدایی وجود دارد. سیتی و پیاسجی هر دو هزینههای زیادی برای خرید سایر بازیکنان انجام داده و تیم مسی هم فقط با بارسا مذاکره کرده است. خورخه، پدر مسی، روز پنج شنبه از بوئنوس آیرس به این شهر پرواز کرد، فورا به دیدار لاپورتا رفت و هیچ نشانهای از چنین پایان ناگهانی در تلاش برای حل مشکل وجود نداشت.
منبعی که به خوبی با خانواده آشناست به اتلتیک گفت که اعلام این خبر و زمان رخ دادن آن با شگفتی همراه بوده است. منبع دیگری گفت که مسی حالا فورا شروع به بررسی پیشنهادها از سایر باشگاهها میکند اما در فاصله تنها چند هفته تا آغاز فصل 22- 2021 بسیار دیر شده است.
این موضوع همچنین به این معناست که آخرین بازی مسی برای بارسا همان شکست خانگی 1- 2 برابر سلتاویگو در ورزشگاه خالی از تماشاگر نوکمپ بوده که با از دست رفتن امید قهرمانی به ثبت رسید. برای کسی که مشخصا هنوز علاقه زیادی به بارسا دارد و بخش زیادی از زندگی خود را وقف این باشگاه و شهر کرده، این خداحافظ بسیار بدی به نظر میرسد.
***
بنابراین اتفاق بعدی چه خواهد بود؟
لاپورتا، رییس بارسلونا، ساعت یازده صبح روز جمعه به وقت کاتالان با رسانهها صحبت میکند و توضیحات بسیاری را ارائه خواهد داد. در بیانیه باشگاه انگشت اتهام برای جدایی مسی مشخصا به سوی لالیگا گرفته شده و لاپورتا که سخنران ماهری است مطمئنا بار دیگر روی این پیام تاکید خواهد کرد. همه با دقت این نشست خبری را زیر نظر دارند تا ببینند که آیا راه فراری در موقعیت بارسلونا وجود دارد یا خیر.
سایت و شبکههای اجتماعی باشگاه سرشار از وداعهای احساسی با مسی است اما هیچ واکنش مشابهی از سوی اعضای تیم دیده نشده است. هیچ بازیکن یا مربیای پیام خداحافظی یا آرزوهای خوبش یا هر چیزی شبیه به این را برای مسی توییت نکرده است. با این حال منبعی نزدیک به تیم به اتلتیک گفت:” این شوخی نیست. بازیکنان این موضوع را جدی گرفتهاند.”
با توجه به تمام فراز و نشیبها در این داستان در طول 12 ماه گذشته، ما نباید فکر کنیم که کار به پایان رسیده است. اما باید چرخش بسیار عجیبی در وقایع پیش بیاید تا بار دیگر پیراهن بارسا را بر تن مسی ببینیم. همچنان محتمل است که لالیگا راه حلی برای این موضوع ابداع کند اما چنین اقدامی نیازمند چرخش قابل توجهی در مواضع این سازمان با توجه به قاطعیت تباس روی اهمیت پایبندی تمام باشگاهها به قوانین کنترل مالی است.
به نظر میرسد که واقعیت تلخ این است: شکاف غیر قابل جبرانی بین باشگاه با بزرگترین بدهی در دنیای فوتبال و بازیکنی که قادر به دریافت بیشترین درآمد است، شکل گرفته است. شاید پیاسجی بیشترین سود را از این شکاف ببرد.
(توضیح: سخنرانی صبح جمعه لاپورتا در ادامه میآید- ترجمه: پردیس کریمی)
این باشگاه با 120 سال سابقه از همه بالاتر است، حتی از بهترین بازیکن تاریخ جهان؛ و ما همیشه از او سپاسگزار خواهیم بود. بر اساس اعداد و ارقام رسمی، نتایج ممیزی مالی، وضع ما بسیار بدتر از آن چیزی است که انتظار داشتیم. این به آن معناست که ضرر بسیار بیشتر از حد انتظار است و بدهی نیز بسیار بیشتر است، یعنی با قراردادهای فعلی ما هیچ جایی برای قرارداد جدید نداریم.
توافق با لئو مسی خطرات خاصی داشت و ما مایل بودیم این خطرات را بپذیریم، اما وقتی وضعیت باشگاه را پس از این ممیزی دیدیم، پس از هیئت مدیره فاجعه بار قبلی، هیچ حاشیه امنیت و هیچ جایی برای خطر کردن نداشتیم.
تنها راه جا باز کردن در مقیاس حقوق و ثبت قرارداد لئو از طریق پذیرش چیزی است که ما برای بارسا اصلا خوب نمی دانیم (پذیرش قرارداد لالیگا با CVC). ما نمی خواستیم آینده باشگاه را رهن بدهیم. لئو لیاقت همه چیز را دارد، عشقش به بارسا و آرزوی ماندنش در بارسا و در این شهر مشخص است. من ناراحت هستم اما همچنین متقاعد شده ام که ما بهترین کار را برای بارسلونا انجام داده ایم.
ما در مورد بهترین بازیکن جهان صحبت می کنیم که پیشنهادات دیگری نیز دارد. اما لحظه ای فرا رسیده است که شما باید احساسات را کنار بگذارید، اعداد را با خونسردی و دقت تجزیه و تحلیل کنید و در قوانین لالیگا جا بیفتید. این باشگاه هم قبل و هم بعد از لئو تاریخی دارد، درست مانند سایر بازیکنان در تاریخ باشگاه مثل سامیتیه، کوبالا، یوهان کرویف. لئو مسی شادی، هیجان، موفقیت های فوق العاده و تصاویر زیادی را برای تاریخ به یادگار گذاشته است. ما تا ابد در این باشگاه از لئو مسی سپاسگزار خواهیم بود.
من نمی خواهم امیدهای کاذب ایجاد کنم. این موضوع که بازیکن پیشنهادات دیگری نیز دارد، درست است. ما در جریان مذاکرات این را شنیدیم. همچنین مهلتی برای ما وجود دارد، لالیگا به زودی شروع میشود. فرپلی مالی نیز واضح است و بازیکن نمی تواند در این وضعیت (بلاتکلیف) بماند.
اراده مسی برای ماندن او در باشگاه مشخص بود و ما از این بابت سپاسگزاریم. فکر می کردیم قرارداد پنج ساله با پرداخت تعویقی در چارچوب فرپلی مالی لالیگا قرار می گیرد. ما انعطاف پذیری بیشتری میخواستیم، در کشورهای دیگر این موضوع پذیرفته می شد، اما در اینجا نه.
لالیگا گفت که اگر ما عملیات آنها (توافق با CVC) را بپذیریم، آنها نیز مسی را در فرپلی مالی خود میپذیرفتند. اما ما نمی توانیم بخشی از حقوق پخش خود را در مدت زمان طولانی واگذار کنیم. باشگاه باید بالاتر از بازیکنان، مربیان، روسا و همه باشد.
برای اینکه بتوانیم 25 میلیون پیدا کنیم، باید 100 میلیون آزاد کنیم. ما در این زمینه به سرعت کار کردهایم و به مجموعهای از توافقها رسیده بودیم. اما با سایر بازیکنان این کار آسان نیست، بازیکنان قبلاً حقوق خود را کاهش داده یا قراردادهای خود را تغییر داده اند. بنابراین کار آسانی نیست. سرخیو آگوئرو، ممفیس دیپای یا امرسون کاهش حقوق را پذیرفتهاند و ما از این بابت سپاسگزاریم. وضعیت آنها با وضعیت مسی قابل مقایسه نیست.
تکرار می کنم که نمی خواهم امیدهای کاذب ایجاد کنم. مذاکره با مسی به پایان رسیده است. لالیگا درباره محدودیت دستمزد خود انعطافپذیر نیست، تنها در صورتی این کار را می کند که حقوق پخش این باشگاه را به مدت نیم قرن در رهن قرار دهیم. ما بیشتر از همیشه انگیزه داریم؛ بازیکنان، مربیان، مدیران و رییس باشگاه. ما مایل هستیم که این چالش را بپذیریم تا بارسا بدون مسی همچنان به موفقیت دست پیدا کند و باعث خوشحالی هواداران بارسا شود.
ناراحتکننده است که بازیکنی مانند لئو مسی، در این شرایط شیوع کرونا در جهان، نمی تواند خداحافظی و ادای احترامی را که شایسته آن است را داشته باشد. در دو سال آینده و با حضور هواداران در ورزشگاه، خیلی بهتر می شد.
من نمیخواهم دوباره به وضعیت وحشتناکی که به ارث برده ایم، بپردازم. ما شش ماه فرصت نداشتیم، ممیزی به تازگی به پایان رسیده است. وضعیت بسیار بدتر از آن چیزی است که ما انتظار داشتیم، که قبلاً هم بد بود. مسی همیشه رفتار فوقالعادهای داشته است. اثباتش این بود که ما با او به توافق مالی رسیدیم، او همیشه مایل بود کارها را آسان کند. اما لحظه ای فرا رسید که با وجود قوانین فرپلی مالی دیگر نمی شد کاری کرد.
ما نمیخواستیم این عذاب را طولانی کنیم. ما آخر هفته جام خوان گامپر را داریم، لالیگا به زودی شروع می شود. مجبور شدیم این تصمیم را بگیریم. مسی و نماینده او نیز برای انتخاب باشگاه جدید به زمان نیاز دارند. دیروز آخرین گفتگو را با پدر لئو داشتم. مذاکرات بسیار حساسی طی چند ماه انجام شده بود. ما موفق شدیم به توافق برسیم، اما به دلایل خارجی امضای قرارداد امکانپذیر نبود. سقف محدودیت دستمزدی ما پر شده است، حتی بدون لئو هم ما هیچ جایی و هیچ حاشیه امنیت مالی نداریم.
ما نمیتوانیم قراردادهایی را که توسط هیئتمدیره قبلی با بازیکنان امضا شده بود به پایان برسانیم. این میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد؛ ممکن است در دادگاه شکست بخوریم و دچار مشکلات بزرگتری بشویم. لئو خوشحال نیست. او می خواست بماند، ما همه میخواستیم بماند. اما او مجبور شده است، مانند ما، با واقعیتی روبرو شود که قابل تغییر نیست. بهترین ها را برای او و خانوادهاش آرزو می کنم، هرجا که میروند، بارسا همیشه خانه او خواهد بود.
خورخه مسی در مذاکرات همیشه عالی بوده است؛ هرگز چیزی خارج از توقعات درخواست نکرده است. مذاکرات سختی بود، البته با موضوعات مختلف از جمله مالیات، اما او هرگز درخواست قرارداد غیرممکنی نکرد. لالیگا از ما می خواهد که ما قوانین را رعایت کنیم، که منطقی است. لالیگا مطمئناً می خواست لئو مسی اینجا بماند. اما باشگاه های دیگری هستند که خواستار رعایت قوانین هستند و هیچ استثنائی مجاز نخواهد بود، حتی برای حفظ لئو در لالیگا.
بدون مسی، حقوق بازیکنان حدود 95 درصد درآمد باشگاه است. بنابراین هنوز کارهای زیادی باید انجام دهیم تا در فرپلی مالی لالیگا قرار بگیریم. صبح امروز با بازیکنان صحبت کردم و چهره های ناراحت زیادی را دیدم. من از آنها حداکثر تعهد را خواستم، حتی بیشتر از حداکثر. کاپیتان ها باید کسانی باشند که این روند را آغاز می کنند، این آغاز یک دوره جدید است، با جوانان با استعداد فوق العاده و خریدهای جدید.
با محاسبات ما، می توانیم چهار قرارداد جدید را در سقف حقوق لالیگا ثبت کنیم. به دلیل تلاش بازیکنان، اندازه حقوق آنها در وضعیتی مشابه با لئو نیست. بنابراین ما هنوز کارهای زیادی برای کاهش پرداختی های خود داریم. نه تنها حقوق، استهلاک های بسیار زیاد، که وزن زیادی برای ما محسوب می شود. ما روی همه اینها کار می کنیم.
وقتی زمان آن فرا برسد، ما آنچه را که ممیزی پیدا کرده است، از جمله پروژه بازسازی نوکمپ، برای مردم فاش خواهیم کرد. این وضعیت واقعی باشگاه را نشان می دهد. ضررها و بدهیهایی که از مدیریت وحشتناک گذشته به ارث رسیده است. الان زمان مناسبی برای ارائه اعداد و ارقام نیست.
ادای احترام و خداحافظیای که لئو مسی دریافت می کند، ادای احترام و خداحافظیای است که او میخواهد. ما وضعیت فعلی را می دانیم؛ مشکلات سلامتی، مالی، اینکه در کجای فصل هستیم. بنابراین ترتیب دادنش مشکل است. اما یک روز امیدوارم ببینم لئو مسی خداحافظی که لیاقتش را دارد، دریافت میکند.
من هیچ چیز درباره علاقه PSG به مسی نمیدانم. اما به ما گفته شده که او گزینههای دیگری نیز دارد. تیم ما بسته نیست، نقل و انتقالات تا 31 آگوست ادامه دارد. اتفاقات زیادی ممکن است رخ دهد. اگر دو فصل پرداخت در طول پنج سال در فرپلی مالی امکان پذیر بود، قرارداد با مسی امضا میشد و ما همه خوشحال میبودیم. اما حتی آن گزینه هم پذیرفته نشد.
ما با خورخه مسی صحبت می کردیم و در حالی که لئو در ایبیزا بود با او نیز پیام رد و بدل میکردیم. دیروز روزی بود که ما باید قرارداد را امضا میکردیم. هر دو طرف بسیار ناامید شدهاند، ما سخت تلاش کردیم که این کار را انجام دهیم، اما در نهایت این امر به دلیل مسائلی که خارج از کنترل ما هستند امکان پذیر نیست. لئو تمام تلاش خود را کرد تا به توافق برسیم، ما نمیتوانیم او را به خاطر هیچ چیزی سرزنش کنیم. من با خورخه صحبت کردهام و به لئو پیام دادم. همه چیز تمام شده.”