نمایش ویژه در الدترافورد؛ دیدار یونایتد- لیورپول چگونه به تعویق افتاد

بخشی از هواداران از مدت‌ها قبل با مدیریت این خانواده بر باشگاه منچستریونایتد مشکل داشتند و این تعداد پس از تصمیم آنها برای پیوستن به سوپرلیگ اروپا به شدت افزایش پیدا کرد.

هفت‌یک- دیدار شنبه شب منچستریونایتد برابر لیورپول پس از اعتراضات طرفداران این تیم در اولدترافورد به تعویق افتاد. هزاران هوادار برای نمایشی از پیش‌برنامه‌ریزی شده علیه خانواده گلیزر که مالک یونایتد هستند، وارد زمین شدند. بخشی از هواداران از مدت‌ها قبل با مدیریت این خانواده بر باشگاه منچستریونایتد مشکل داشتند و این تعداد پس از تصمیم آنها برای پیوستن به سوپرلیگ اروپا به شدت افزایش پیدا کرد. این موضوع ماه گذشته مطرح شد و یونایتد دو روز بعد از این لیگ کنار کشید.

در حالی که این بازی در ابتدا به تعویق افتاد، حالا به زمان دیگری موکول شده است. اتلتیک به دلیل لغو بازی، به اتفاقاتی که روز یکشنبه در اولدترافورد رخ داد و اتفاقاتی که در پیش خواهد بود، نگاهی انداخته است.

***

 

شرایط در بیرون از اولدترافورد چگونه بود؟

یکی از هواداران در راه رسیدن به اولدترافورد پشت تلفن گفت:” این بهترین موقعیت در طول بیش از 16 سال اخیر برای خلاص شدن از شر گلیزرهاست.” در طول حدود چهار ساعت اعتراض بیرون از زمین، تعداد زیادی به نمایندگی از هواداران یونایتد نظر و احساس خود را درباره تاریخ و آینده احتمالی منچستریونایتد ابراز کردند.

بری، هواداری که بیش از 45 سال از این یونایتد حمایت کرده، گفت:” ما از گلیزرها و کاری که آنها با این باشگاه می‌کنند، خسته شده‌ایم.” جک، معترضی که پیراهن سبز و طلایی یونایتد را بر تن داشت، گفت:”  من برای 1+ 50 تظاهرات می‌کنم. فکر می‌کنم مالکیت هواداران تنها راهی است که از آن می‌توانیم کنترل باشگاه را در اختیار بگیریم.”

کسانی که با اتلتیک صحبت کردند، نظرات متفاوتی برای مدل مالکیت جدید باشگاه داشتند اما بسیاری انتظار داشتند که این اتفاق، اولین اعتراض از مجموعه‌ای از اعتراض‌ها در آینده نزدیک باشد. همه از دوران حضور اوله‌گونار سولسشر روی نیمکت و همچنین استعفای اد وودوارد راضی هستند، هرچند تعدادی از هواداران به این ادعا که جدایی قریب‌الوقوع مدیر اجرایی یونایتد در اعتراض به سوپرلیگ بوده است، مشکوک هستند.

معترضان پس از تجمع در محوطه مجسمه سه‌گانه کمی پیش از ساعت یک، خیلی زود به سوی جایگاه سر بابی چارلتون و تونل مونیخ حرکت کردند؛ جایی که مربیان تیم معمولا از آنجا وارد می‌شوند. هواداران برای بیش از یک ساعت شعارهایی را بر ضد مالکیت گلیزر سر دادند و در همین حال سرودهایی در حمایت از سولسشر و سایر بازیکنان یونایتد از جمله ادینسون کاوانی، برونو فرناندز و اسکات مک‌تامینی خواندند.

 

گروهی از هواداران توانستند خودشان را به زمین ورزشگاه الدترافورد برسانند و به چمن و دروازه‌ها آسیب رساندند.

 

در داخل اولدترافورد چه اتفاقاتی رخ داد؟

دو آتش بازی پر سر و صدا کمی پس از ساعت دو بعد ازظهر انجام شد که منابع باور دارند به عنوان عامل تحریک‌کننده هواداران برای هجوم به سوی موانع موقت و عبور از نگهبانان عمل کرد. گروهی از هواداران موفق شدند از دری درست پیش از تونل مونیخ وارد ورزشگاه شوند. هنوز دقیقا مشخص نیست که این اتفاق چطور رخ داد. چند نفر پیش از باز شدن این در از دروازه تونل مونیخ بالا رفتند که شاید توجیهی برای نحوه ورود آنها و باز کردن در باشد.

اولدترافورد در منطقه قرنطینه قرار دارد و بی‌سیم‌های نیروهای امنیتی مملو از اطلاعاتی درباره هرج و مرج پیش رو شد. دروازه‌ها مجهز شده و حضور رسانه‌ها از کنترل خارج شد. مایکل اولیور، داور بازی، مجبور شد از مسیری دیگر وارد شود. این باور وجود دارد که گروه دیگری از هواداران توانستند از طریق در خروجی در قسمت غیرفعال مجموعه به زمین راه پیدا کنند. بعدتر تصاویری از در شیشه‌ای شکسته شده منتشر شد.

زمانی که هواداران به زمین راه پیدا کردند بمب‌های دودزا را روشن کردند، شعارهایی سر دادند، از تیر دروازه بالا رفتند و پرچم کرنر را از جا درآوردند. شواهد همچنین نشان می‌دهد یکی از هواداران از تیر عمودی آویزان شد. تایید شده که صدماتی به تجهیزات ورزشگاه وارد شده است.

بمب آتش‌زایی به سمت استودیوی اسکای اسپورت پرتاب شد؛ جایی که جیمی کرگر، مدافع سابق لیورپول، در حال تماشای اتفاقات از آنجا بود و در همین حال یکی از هواداران لگدی به دوربینی زد که از سوی تیم پخش بازی در زمین قرار داده شده بود. حداقل یک پرچم کرنر به همراه چندین توپ به سرقت رفت. اتلتیک متوجه شده که این یعنی یونایتد به اندازه لازم توپ برای شروع بازی نداشته و تعداد بیشتری توپ برای این نیاز بوده که بازی لغو نشود. یکی از هواداران توپی را در برابر “اِسترتفورد اِند” وارد دروازه کرد.

هواداران در نهایت از سوی نیروهای امنیتی مجبور به ترک زمین شدند اما بعضی از آنها بار دیگر یک ساعت بعد در قسمت‌های بالایی ورزشگاه ظاهر شدند. دیده شده که گروه کوچکی راه‌شان را به تونل باز کرده و منابعی می‌گویند که حدود 10 نفر توانستند به رختکن راه پیدا کنند و همین موضوع نگرانی‌هایی درباره نقض پروتکل‌های بهداشتی ویروس کرونا ایجاد کرد.

گروهی متشکل از حدود 200 نفر از هواداران در ساعت 2:20 دقیقه بعدازظهر به ورودی بازیکنان هدایت شدند تا از ورزشگاه خارج شوند، هرچند کرکره‌ها پایین آمده بود و آنها در پارکینگ قدم می‌زدند؛ جایی که نیروهای امنیتی اجازه خروجی مسالمت‌آمیز را صادر می‌کردند. یک ساعت بعد گروه بزرگ دیگری ظاهر شدند. دارن فلچر و گری نویل جز این افراد بودند و کامیون‌های پخش بازی از بیرون شاهد این اتفاقات بود.

زمانی که مسئولان زمین صدماتی را تشخیص دادند و خالی کردن طاقت فرسای ورزشگاه به انجام رسید، مشخص شد که برگزاری این دیدار به صورت جدی به خطر افتاده است.

 

چه اتفاقاتی در هتل‌ تیم‌ها رخ داد؟

یونایتد به سنت همیشگی در آستانه دیدارها در اولدترافورد در هتل لووری حضور داشت. هواداران از اوایل بعدازظهر یکشنبه بیرون از هتل تجمع کردند، در حالی که اعتراضات در نزدیکی اولدترافورد در حال رخ دادن بود.

آنها بالای پله‎‌های بیرون هتل لووری جمع شدند و فاصله بین مربیان یونایتد و ورودی را اشغال کردند. بمب‌های دودزا روشن شد و هواداران در حالی که شعار سر می‌دادند، با پلیس درگیر شدند.

این یعنی بازیکنان یونایتد قادر به سوار کردن مربیان نبودند و بنابراین حرکت به سوی اولدترافورد متوقف شد. پلیس در مقطعی به هواداران گفت اگر راهی باز نکنند، بازی لغو می‌شود؛ اما به جای این که آنها را تشویق به متفرق شدن کرده باشد باعث شد که افراد بیشتری در این محوطه گرد هم بیایند تا سد قوی‌تری بسازند.

 

بازیکنان منچستریونایتد برای رفتن به ورزشگاه سوار اتوبوس شدند اما مربیان تیم به دلیل ازدحام هواداران نتوانستند خودشان را به اتوبوس برسانند.

 

وقتی در ساعت 5:40 بعدازظهر تایید شد که بازی لغو شده، ده‌ها نفر از هواداران در خطی برابر پلیس باقی ماندند، شعله‌ها و دودهای سبز و زرد در هوا پراکنده کردند و سرودهای یونایتد را خواندند. تیم لیورپول در هتلش در جایی دیگر از مرکز شهر منچستر ماند و منتظر بود که حریفش به سوی زمین حرکت کند که چنین اتفاقی هرگز رخ نداد. آنها حالا هتل خود را ترک کرده و به لیورپول برگشتند.

 

نظر گلیزرها درباره این اتفاقات چیست؟

بعید است که آنها هیچ واکنشی به این اتفاقات خصوصا به صورت علنی نشان دهند. احساسات ضدگلیزر در بین بعضی هواداران در طول سال‌ها به شدت افزایش یافته و فاجعه سوپرلیگ کمکی به این موضوع نکرد.

این علنی‌ترین اقدام علیه آنهاست اما با این که روی خوشی ندارد اما بعید است که چیزی را در رابطه با مالکیت آینده آنها بر منچستریونایتد عوض کند. همانطور که مت اِسلِیتر، همکار من، هفته گذشته نوشت، به نظر می‌رسد مالکان آمریکایی لیگ برتر قصد دارند برای آینده‎‌ای قابل پیش‌بینی در این لیگ بمانند.

 

واکنش لیگ برتر چه بود؟

لیگ برتر در ابتدا تاکید داشت که بازی در زمان تعیین شده 4:30 بعدازظهر برگزار خواهد شد اما به مرور مشخص شد که چنین اتفاقی ممکن نیست.  ترکیب تیم‌ها مانند همیشه یک ساعت پیش از زمان مقرر برای شروع بازی منتشر شد؛ حتی با این که هر دو تیم هنوز در هتل‌هایشان حضور داشتند.

حدود ساعت 3:40 بعدازظهر مشخص شد که بازی در نهایت با تاخیر برگزار می‌شود. زمان جدیدی اعلام نشد و لیگ تمایل داشت تا زمانی که امنیت بازیکنان تضمین شود برای تعیین ساعت مجدد صبر کند.

بازی کمی پس از 5:30 بعدازظهر رسما به تعویق افتاد و هیچ تاریخ یا زمان جدیدی اعلام نشد. در بیانیه لیگ برتر اضافه شده:” این تصمیم جمعی از سوی پلیس، هر دو باشگاه، لیگ برتر و مقامات محلی است.

حفاظت و امنیت همه در اولدترافورد، اولویت اول است. ما شدت احساسات را درک کرده و به آن احترام می‌گذاریم اما تمامی اقدامات خشونت‌آمیز، آسیب‌ها و تخلفات خصوصا در رابطه با نقش پروتکل‌های ویروس کرونا را محکوم می‌کنیم. هواداران کانال‌های بسیاری دارند که می‌توانند نظرات‌شان را از طریق آنها ابراز کنند اما اقدامات نابالغانه امروز هیچ توجیهی ندارد.

ما با پلیس و نگهبانانی که مجبور به مواجهه با این موقعیت خطرناک شدند که نباید جایی در فوتبال داشته باشد، ابراز همدردی می‌کنیم.”

 

واکنش بازیکنان سابق به این حادثه چه بود؟

گری نویل واکنشی همراه با خشم در اسکای اسپورت داشت و به نظر می‌رسید که از اعتراضات حمایت می‌کند.

 

گری نویل که پیش از این با برگزاری سوپرلیگ به شدت مخالفت کرده بود، روز گذشته هم از طرفداری که وارد الدترافورد شده بودند، حمایت کرد.

 

او گفت:” شما نمی‌توانید کسی را مجبور به فروش یک باشگاه فوتبال کنید و خانواده گلیزر پیش از این ثابت کرده‌اند که متکبر و سرسخت هستند. اما حالا زمان موعود فرارسیده و آنها با قرار دادن این باشگاه برای فروش پول زیادی از آن به دست می‌آورند. این خطر وجود دارد که افراد خریدار نیز رفتار درستی با این باشگاه نداشته باشند اما من فکر می‌کنم (فروش) کار درستی است.”

او اضافه کرد:” ما نمی‌توانیم کاری که آنها دو هفته قبل انجام دادند را فراموش کنیم، کاری که برای فوتبال انگلیس بسیار خطرناک بود. آنها تلاش کردند جدا شوند و لیگی محدود (سوپرلیگ) ایجاد کنند که دور از دسترس سایر باشگاه‌های فوتبال این کشور باشد. کاری که آنها انجام دادند، غیرقابل بخشش است.”

روی کین، کاپیتان سابق منچستریونایتد، نیز نظرش را درباره این اعتراضات اعلام کرد:” اگر آنها بازی را برای چهار یا پنج ساعت به تاخیر بیاندازند، معترضان به هدف‌شان رسیده‌اند. اما در نهایت همه ما عاشق این بازی هستیم و هواداران نیز عاشق فوتبال هستند. آنها می‌خواهند امروز پیروزی تیم‌شان برابر لیورپول را ببینند چون به شکلی بزرگ شده‌اند که بیشتر از هر چیزی عاشق همین اتفاق باشند.

ضربان قلب این باشگاه فوتبال در منچستر است اما هواداران حالا حس می‌کنند که فوتبال به انتخاب سوم یا چهارم تبدیل شده است. این ناامیدی و ناراحتی از اینجا سرچشمه می‌گیرد.”

 

منچستریونایتد چه گفت؟  

در بیانیه باشگاه منچستریونایتد اینطور آمد:” پس از مذاکرات صورت گرفته بین پلیس، لیگ برتر، شورای ترافورد و باشگاه‌ها، دیدار ما برابر لیورپول به دلیل ملاحظات امنیتی و حفاظتی حول محور اعتراضات امروز به تعویق افتاد. مذاکراتی با لیگ برتر برای تعیین مجدد تاریخی برای این بازی انجام خواهد شد.

هواداران ما شور و شوق زیادی برای منچستریونایتد دارند و ما کاملا حق ابراز احساسات و اعتراض مسالمت‌آمیز را می‌پذیریم. با این حال از ایجاد اختلال برای تیم و اقداماتی که باعث ایجاد خطر برای هواداران، اعضا و پلیس شد، متاسف هستیم. از پلیس برای حمایتش سپاسگزاریم و در زمینه هر تحقیقی که متعاقب این اتفاق صورت بگیرد، با آنها همکاری خواهیم کرد.”

 

لیورپول چه گفت؟

آنها تا به حال حداقل آرام و همگام با رقبای خود حرکت کرده‌اند.  در بیانیه این باشگاه آمده:” باشگاه فوتبال لیورپول با تصمیم تعویق دیدار امروز در نتیجه اتفاقات رخ داده در اولدترافورد و محوطه اطراف آن کاملا موافق بود.

موضع ما این است که امنیت عمومی عامل شماره یک در هر تصمیمی است و توانایی فراهم کردن محیطی امن برای شرکت کنندگان، اعضا و مقامات جز اولویت‌های اول است.  مشخصا امروز تامین چنین مواردی به دلیل موقعیتی که خیلی سریع رو به وخامت رفت، میسر نبود.

ما با منچستریونایتد، لیگ برتر و مقامات محلی در تماس خواهیم بود تا تاریخ مناسبی برای برگزاری مجدد این بازی پیدا کنیم. به محض این که به این اطلاعات دست پیدا کنیم، آن را به اطلاع هواداران خود خواهیم رساند.”

 

عنوان اصلی مقاله: Manchester United v Liverpool: Why was the game postponed after protests نویسنده: Carl Anka و Laurie Whitwell نشریه / وبسایت: The Athletic زمان انتشار: 2 می 2021
کلمات کلیدی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *