داستان یک جدایی غیرمنتظره؛ آیا مسی واقعا نوکمپ را ترک میکند؟
هفتیک- لیونل مسی پس از نزدیک به دو دهه حضور در باشگاه بارسلونا درخواست جداییاش را ارائه داده و منابع نزدیک به این برنده شش توپ طلا مدعی شدهاند که او با پپ گواردیولا در تماس بوده و علاقمند است که به منچسترسیتی بپیوندد. سیتی هرگونه ارائه پیشنهاد برای خرید این بازیکن 33 ساله را رد کرده و باشگاه بارسلونا پس از دریافت فکس مسی و ابراز علاقهاش به جدایی، به این بازیکن اعلام کرده که انتظار دارد که او دوران حرفهایاش را در نوکمپ به پایان برساند.
مشخص است که بحثهای زیادی درباره بازیها و سیاستِ پیرامون اتفاقی که پس از این رخ خواهد داد، وجود دارد؛ با توجه به اینکه بارسلونا فصلی فاجعه بار را با شکست 2- 8 برابر بایرن مونیخ به پایان رساند و باشگاه نیز کیکه سیتین را اخراج کرد. پس از اتخاذ این تصمیم، رونالد کومان به عنوان سرمربی انتخاب شد و تا به حال به چندین عضو اصلی تیم که لوییس سوارز، دوست صمیمی مسی، نیز جز آنهاست اعلام کرده که فصل آینده جایی در این باشگاه نخواهند داشت. همه این اتفاقات منجر به ارسال پیام مسی به باشگاه شد و هواداران بارسلونا نیز پس از این اتفاق با حضور در مقابل ساختمان باشگاه، خواهان استعفای جوزپ ماریا بارتومئو از ریاست این باشگاه شدند. در این مطلب سعی میکنیم 24 ساعت پر هرج و مرج باشگاه را بررسی کرده و نگاهی به اتفاقاتی که ممکن است پس از این رخ دهد بیندازیم.
***
چه اتفاقی رخ داد؟
آلفردو مارتینز، خبرنگار شناخته شده ایستگاه رادیویی اونداسرو در بارسلونا، سه شنبه بعدازظهر این خبر را منتشر کرد که مسی فکسی را به باشگاه ارسال کرده و در آن تصمیمش برای جدایی از این تیم را ابراز کرده است. بارسلونا تایید کرد که این فکس را دریافت کرده و اتلتیک خبردار شده که خورخه، پدر و مدیر برنامه این بازیکن، سه شنبه صبح با باشگاه تماس داشته تا آنها را از تصمیم پسرش مطلع کند. و شب گذشته، بارسلونا که سعی دارد شخصیت بد این داستان نباشد اعلام کرد:” باشگاه به این فکس پاسخ داده و گفته که آنها انتظار دارند مسی به حضور در این تیم ادامه داده و دوران بازیاش را در بارسا به پایان برساند.”
شرایط قرارداد او چیست؟ آیا او میتواند به راحتی جدا شود؟
قرارداد مسی با بارسلونا در ژوئن 2021 و پایان فصل آینده به پایان میرسد و بند فسخی 700 میلیون یورویی نیز در آن وجود دارد. بخش واضح شرایط قرارداد همین جا به پایان میرسد. کاپیتان بارسا در آخرین تمدید قراردادش، تاکید داشت که یک بند جدید باید در این معامله گنجانده شود که به او اجازه دهد در پایان فصل 2020 بدون هیچ شرط خاصی قادر به فسخ قراردادش باشد. به گفته منابع نزدیک به این بازیکن، این بند به وضوح اعلام کرده که مسی در صورت تصمیم برای فسخ قرارداد، باید پیش از 10 ژوئن به باشگاه اطلاع دهد.
با توجه به طولانی شدن این فصل به دلیل شیوع ویروس کرونا، این مهلتِ زمانی در حالی رد شد که بارسلونا هنوز فصل را به پایان نرسانده بود و در نهایت با شکستی تحقیرآمیز برابر بایرن مونیخ در لیگ قهرمانان در تاریخ 14 آگوست به پایان رسید. نمایندگان مسی باور دارند که وقفه ایجاد شده و ادامه یافتن بیش از حد فصل باعث میشود که فرصت استفاده از بند فسخ تا پایان آگوست تمدید شده باشد و این یعنی فکسی که روز سه شنبه به دست بارسلونا رسید، یک اخطار قانونی در مورد تصمیم این بازیکن برای فسخ قرارداد و ترک باشگاه به عنوان بازیکن آزاد است.
آیا احتمال جدایی به عنوان بازیکن آزاد وجود دارد؟
این در واقع یک نزاع قانونی است که ممکن است بین باشگاه و ستاره تیم دربگیرد. مسی و خانوادهاش به وضوح اعلام کردهاند که تاریخ فعال سازی بند فسخ تا 10 ژوئن، میتواند تا پایان فصل تمدید شود. استدلال آنها این است که قرارداد مسی باید به جای سال 2021 در تابستان امسال فسخ شود و باشگاه انتظار دارد که این بازیکن به تمامی شروط ضمن عقد مرتبط با این بند، علیرغم وقفه ایجاد شده و طولانیتر شدن فصل، احترام بگذارد.
بارسلونا دوست ندارد این بازیکن و درآمد تبلیغاتی قابل توجه او را از دست بدهد و معتقد است که مهلت استفاده از این بند قطعا به پایان رسیده است. بنابراین اعتقاد راسخ آنها این است که لازمه خرید مسی فعال کردند بند فسخ 700 میلیون یورویی او با پرداخت کامل این مبلغ در یک قسط است. این مشکلی دشوار در درگیری بین دو سمت قضیه است و بارسا حاضر به بحث درباره علاقه مسی به ترک این باشگاه و تایید محتوای فکس نیست؛ اینکه آیا بازیکن می تواند به آزاد جدا شود یا در صورت پرداخت 700 میلیون یورو.
اگر هر دو طرف به تفسیر خود از این بند فسخ پافشاری کنند، پس از آن وکلا باید وارد قضیه شوند. از نظر تئوری هیچکس خواهان چنین اتفاقی نیست؛ چرا که درگیری قضایی طولانی خواهد شد و نه بازیکن و نه باشگاه خواهان درگیر بودن در چنین شرایطی، برای مدتی غیرقابل پیش بینی، نیستند.
این یعنی توافق و درک متقابلی باید صورت بگیرد و اگر مسی همچنان خواهان جدایی باشد، پس بارسا باید رقم موردنظر برای فروش این بازیکن را کاهش دهد. بعضی از اعضای هیئت مدیره نوکمپ پیش از این به صورت خصوصی شرایط حذف دستمزد 100 میلیون یورویی مسی از فهرست حقوقهای پرداختی باشگاه در سالهای اخیر را مطرح کرده بودند و این در حالی است که حتی پیش از بحران شیوع ویروس کرونا و مشکلات جدی که پس از آن به وجود آمد نیز این نظریه مطرح شده بود.
اگر بارسا به این جمعبندی برسد که تنها گزینهاش فروش این بازیکن است، قیمت درخواستی آنها به احتمال زیاد بیشتر از 222 میلیون یورویی خواهد بود که پاری سن ژرمن در سال 2017 برای خرید نیمار پرداخت کرد. با این حال مسی 33 ساله است و در همان سنی قرار دارد که کریستیانو رونالدو در سال 2018 با 100 میلیون یورو از رئال مادرید جدا شده و به یوونتوس پیوست.
چطور کار به اینجا رسید؟
مدتها بود که مسی از نحوه پیش رفتن شرایط در باشگاه بارسلونا، در بیرون و درون زمین، ناراضی بود. علیرغم قهرمانیهای متوالی در لالیگا و کوپا دل ری، ناکامی در کسب قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا از سال 2015 باعث ناراحتی بود و خصوصا افزایش جدایی بازیکنان کلیدی مانند کارلس پویول، ژاوی، آندرس اینیستا و دنی آلوس به این شرایط دامن زد. این در حالی بود که جانشینهای مناسبی برای این بازیکنان نیز به ترکیب تیم اضافه نشد.
در این بین، رابطه بین هیئت مدیره و بازیکنان رده بالا در باشگاه، مانند مسی، به شدت تخریب شد. نقطه اوج این اتفاق این فصل بود- اریک آبیدال این بازیکن را مسئول اخراج ارنستو والورده در ماه ژانویه دانست و مسی نیز در شبکههای اجتماعی با عصبانیت نسبت به این گفتهها واکنش نشان داد و سپس با بارتومئو، مدیرعامل باشگاه، درباره کاهش دستمزد بازیکنان به دلیل شیوع ویروس کرونا درگیر شد. منابع نزدیک به مسی در ماه جولای به اتلتیک گفتند که مشکل اصلی او این است که از متهم شدن از سوی سایر افراد باشگاه در مشکلاتی که مسئولیتی در قبال آنها نداشته، خسته شده است.
سپس تحقیرآمیزترین شکست تاریخ لیگ قهرمانان رقم خورد- باخت 2- 8 برابر بایرن در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان در لیسبون. پس از این اتفاق بارتومئو مدعی شد که بزرگترین مشکل باشگاه چند بازیکن رده بالا هستند که دیگر به اندازه کافی خوب نیستند و رونالدو کومان را به عنوان سرمربی انتخاب کرد تا تیم را بازسازی کند. کومان روز دوشنبه به سوارز، مهاجم اروگوئهای که بهترین دوست مسی در باشگاه است، گفت که باید از تیم جدا شود. بیست و چهار ساعت بعد، فکسی به دست آنها رسید که حاوی درخواست مسی برای خروج بود.
کارمند سابق بارسلونا به اتلتیک گفت:” این فقط یک حمله به بارسا نیست. این حملهای به سرتاسر باشگاه از بالا تا پایین است. او واقعا از بارسا خسته شده است. کومان با اظهاراتش او را قانع نکرده است. سوارز بهترین دوست مسی است و آنها رفتار بسیار بدی با او داشتند. ” تصمیم او برای جدایی جدی است. منچسترسیتی یا اینتر.” وقتی اخبار مربوط به پیام مسی به باشگاه منتشر شد، پویول توییتی در حمایت از او منتشر کرد و سوارز نیز مطلب منتشر شده توسط کاپیتان سابق تیم را تایید کرد.
آیا او قبلا تهدید به جدایی کرده بود؟
شایعات رسانهای درباره جدایی احتمالی مسی از بارسا در طول سالهای اخیر بارها و بارها مطرح شده است. تیترهایی در رسانههای کاتالان و بین المللی بارها خبر از پیوستن او به باشگاههای دیگر، از چلسی گرفته تا بایرن و اینترمیلان و حتی رئال مادرید، داده بودند اما هربار این شایعات منتهی به امضای یک قرارداد جدید و بهتر از سوی مسی و پدرش با بارسا شده بود. با این حال، شرایط پیش از این هرگز به این نقطه نرسیده بود که او به صورت رسمی به باشگاه خبر دهد که خواهان جدایی است.
آیا منچسترسیتی واقعا توان عملی کردن این انتقال را دارد؟
اتلتیک در ماه فوریه خبر داده بود که پس از این همه سال و علیرغم سن و دستمزد بالای لیونل مسی، سیتی قصد دارد در صورت در دسترس بودن این بازیکن، در تابستان سال جاری برای جذب او تلاش کند. جهان پس از آن روزها تغییرات بسیاری کرد اما دو عامل مهم و مرتبط این است: سیتی همچنان خواهان جذب مسی است و همانطور که حالا میدانیم، مسی هم خواهان جدایی است.
آیا این یک نمایش برای تغییر شرایط است؟ آیا او نظرش را تغییر خواهد داد؟ بارسا جلوی جدایی او را خواهد گرفت و این بازیکن را بر اساس توافق قبلی حفظ خواهد کرد؟ هیچکس هنوز کاملا مطمئن نیست و این احتمالا شامل سیتی هم میشود – آنها در شرایطی هستند که باید صبر کنند و ببینند چه اتفاقی رخ خواهد داد. این یعنی در طول چند هفته گذشته، ملاقاتهایی صورت گرفته، اعداد و ارقام بررسی شده، مکالماتی رخ داد و آنها به نوعی باور دارند که بسته به اتفاقاتی که در کاتالونیا رخ میدهد، احتمال انجام این انتقال وجود دارد.
از نظر سیاسی، این اتفاق برای مدیران ارشد سیتی و گواردیولا که همگی در بارسلونا کار کردهاند، بسیار دشوار است. مالکان سیتی، شامل خلدون المبارک، از زمان حضور در منچستر علاقه بسیاری به مسی داشتند و این علاقه هنوز وجود دارد. شرایط گواردیولا و چیکی بگریستاین، مدیر ورزشی، و فران سوریانو، مدیر اجرایی، در حال حاضر بدین شکل است: آنها علاقه زیادی به انجام این انتقال دارند اما نمیتوانند این علاقه را ابراز کنند. آنها نمیخواهند در نوکمپ افراد بدی به نظر برسند.
اگر مسی میخواهد بارسا را ترک کرده و به سیتی برود، آنها نمیخواهند مقصر این اتفاق به نظر برسند. این اتفاق میتواند در حال حاضر بسیار مهم باشد؛ چون مشخصا همه تقصیرها بر گردن بارتومئو افتاده؛ چرا که مسی مدعی شده که هیچ گزینه تغییر شرایطی در نوکمپ به او داده نشده و پویول و سوارز نیز در توییتر از او حمایت کردند. سیتی میتواند بگوید ” خب، تصمیم جدایی بر عهده او بوده؛ ما احمق بودیم اگر از چنین فرصتی استفاده نمیکردیم.”
آیا همه اینها دیوانگی است؟ همینطور است. بسیاری از هوادارانی که در حال خواندن این مطلب هستند، حتی یک ثانیه شک ندارند که سیتی دستمزد یک میلیون پوند در هفته را به یک بازیکن پرداخت خواهد کرد یا راهی برای عملی کردن این اتفاق پدید خواهد آورد اما این موضوع تمام ساختارهایی که باشگاه در طول سالها در زمینه دستمزدهای بالای پرداختی، رقم خرید پایین و طیف سنی بازیکنانی که به خدمت گرفته بنا کرده از بین خواهد برد. خلدون المبارک این هفته اعلام کرد که آنها آماده خرید بازیکنانی هستند که خارج از طیف سنی معمول 25- 20 باشند اما این ممکن است مربوط به کالیدو کولیبالی، مدافع میانی 29 ساله ناپولی، باشد که چند ماهی است برای جذبش تلاش میکنند.
شاید تلاش برای خرید مسی، دلیل تاخیر این انتقال را مشخص کند؛ با توجه به اینکه سیتی علاقه زیادی به جذب این مدافع میانی برای تقویت خط دفاعش داشت. آیا آنها واقعا تصمیم گرفتند این مدافع میانی را جذب نکنند تا بتوانند مسی را به تیمشان اضافه کنند؟ آیا هر دو را به خدمت خواهند گرفت؟ آیا اگر چنین اتفاقی رخ دهد، دنیا به پایان خواهد رسید؟
بله، اساسا تمام سناریوها مسخره به نظر میرسد و اینکه اینجا بنشینیم و به شما بگوییم که هر باشگاهی حتی اگر به ثروتمندی سیتی باشد، آماده است و میتواند بزرگترین انتقال تاریخ را انجام دهد، کار دشواری است. اما این موقعیتی است که در آن قرار داریم و کاری که حالا باید انجام دهیم، این است که صبر کنیم و ببینیم که آیا این اتفاق رخ میدهد و نحوه رخ دادن آن چگونه است. باشگاههای بسیار کمی در دنیا میتوانند دستمزد 50 میلیون یورویی به علاوه پاداش مسی (پس از کسر مالیات) را پرداخت کنند و شاید نبردی بین تصمیم او برای ترک بارسلونا و علاقهاش به قبول کاهش دستمزد پایه رخ بدهد.
شرایط اینترمیلان که اخیرا شایعات بسیاری دربارهاش به گوش رسیده، چطور است؟
پیپیتیوی- مالک حق پخش سری A در چین- در ماه جولای با تصویری اشتیاق برانگیز، برای پوشش بازی اینتر برابر ناپولی هیجان ایجاد کرد. کلیسای دومو در میلان با سایه لیونل مسی روی نمای بیرونی آن به نمایش گذاشته شد. میشد از این موضوع به عنوان یک تبلیغ عبور کرد؛ اگر این واقعیت نبود که سانینگ، مالکان چینی اینتر، همچنین مالکیت پی پی تی وی را نیز در اختیار دارند.
اخبار مربوط به خرید ملک توسط خورخه، پدر مسی، در منطقه پورتا نووا که نزدیک به دفاتر جدید باشگاه است، نیز به دلیل تابعیت دوگانه او- شجره نامه مسی میتواند به رکاناتی در نزدیکی آنکونا برسد- و همچنین سود مالیاتی در اختیار داشتن مسکن در ایتالیا چندان مورد توجه خاصی قرار نگرفت. این زنجیرهای از اتفاقات بود که با مسی آغاز شده و در اینتر پایان میگیرد. رونالدو از زمان حضور در ایتالیا بزرگترین رقیبش را تشویق کرده که به سری A بیاید و چه جای بهتر از تیمی که بزرگترین رقیب یوونتوس است؟
اینتر برگ برنده فروش لائوتارو مارتینز را در اختیار دارد اما علاقه اصلی این بازیکن آرژانتینی برای پیوستن به بارسلونا همیشه بازی در کنار هموطن اسطورهایاش و یادگیری از او بوده است. علاوه بر این، بپه ماروتا، مدیر اجرایی اینتر، لینک شدن به مسی را “فوتبال فانتز و موقعیتی خیال انگیز» در صنعتی خواند که میزان ثروت شرکت قدرتمندی چون سونینگ اهمیتی ندارد؛ چرا که اینتر با توجه به قوانین فرپلی مالی، باید روی درآمدهایی که مستقل از مالکانش به دست میآورد، حساب کند.
اگر بند موجود در قرارداد مسی مورد استفاده قرار نگیرد و مسی نتواند به صورت رایگان از نوکمپ جدا شود، پیش بینی انجام این انتقال در اینتر بسیار دشوار است خصوصا وقتی که توافق بین باشگاه و آنتونیو کونته برای ادامه حضور این مربی در سن سیرو به وضوح نشان داده که آنها باید در شرایط اقتصادی فعلی محتاطانه عمل کنند. دستمزد او حتی از رونالدو هم بیشتر است و فشاری که این موضوع به یوونتوس آورده یک زنگ خطر است.
او میتواند به چه تیمهای دیگری ملحق شود؟
فلورنتینو پرز، مدیرعامل رئال مادرید، پیش از این به صورت جدی تلاش کرده بود که مسی و خانوادهاش را برای یک انتقال ” به سبک لوییس فیگو” متقاعد کند؛ با این حال مادرید نیز مشکل مالی جدی خود را دارد و انتقال به برنابئو غیرممکن به نظر میرسد. تعداد معدودی از باشگاههای دیگر هستند که ممکن است توان مالی خرید این بازیکن پس از انتشار خبر سه شنبه شب را داشته باشند اما هیچ علاقه جدی از سوی چلسی، پاری سن ژرمن یا بایرن برای ارائه پیشنهاد دیده نشده است.
لیگ فوتبال آمریکا در گذشته راههای خلاقانهای را برای جذب بازیکنان بزرگ ابداع کرده است. دیوید بکام به عنوان بخشی از قراردادش با لس آنجلس گلکسی امتیاز حق پخش لیگ MLS را به ارزش 25 میلیون یورو دریافت کرد که سرمایه گذاری سودآوری بود و ارزش این امتیاز در حال حاضر بیش از 300 میلیون یورو است. زلاتان ابراهیموویچ پس از جدایی از گلکسی در سال 2019 اعلام کرد که 50 درصد سهام AEG در سوئد را در اختیار دارد و همین باعث شد که یکی از مالکان باشگاه همربی شود ( AEG مالک گلکسی است). به عبارتی دیگر، گنجاندن موارد ارزشمند در دستمزد دریافتی از سوی بازیکنان هرگز مانع بزرگی برای باشگاههای MLS برای جذب نامهای بزرگ نبوده است.
اما شرایط و دستمزد مسی در بارسلونا کاملا با هرکدام از این خریدها متفاوت است. بیشترین دستمزد پرداخت شده در تاریخ MLS، 7.2 میلیون یورو به ابراهیموویچ بوده؛ رقمی که با توجه به پاداشهای پرداخت شده بالاتر رفته است. این رقم اختلاف بسیار بسیار زیادی با آنچه مسی در بارسلونا دریافت میکند، دارد. آیا هیچ مالکی حاضر است رکورد دستمزد پرداختی را با اختلاف بشکند؟ بله. میامی یک مقصد احتمالی با حضور بکام است. و قوانین احمقانهای که بر بیشتر MLS حکفرمایی میکند، سد راه چنین انتقالی نخواهد بود. اگر مذاکرهای بین یک تیم و نمایندگان مسی انجام شود، MLS تمام تلاشش را خواهد کرد که به انجام هرچه سریعتر این انتقال کمک کند.
اما همانطور که یک منبع در تیمهای حاضر در MLS گفته، مسی ” خارج از لیگ و سیاره ماست”. به نظر نمیرسد که چنین اتفاقی رخ دهد- حداقل به این زودی اینطور نخواهد بود. مسی علاقهاش به بازی برای نیو ولز اولد بویز، باشگاهی که در کودکی طرفدارش بود، ابراز کرده اما بازگشت به روساریو در حال حاضر به هیچ عنوان مطرح نیست.
آیا این یک نمایش برای رهایی از حضور بارتومئو است؟
بارتومئو رابطه خوبی با بازیکنان رده بالا و قدیمی بارسا نداشته و این موضوع مدتهاست که بر همه آشکار شده است. پیکه پس از شکست برابر بایرن گفت که “باشگاه نیاز به تغییراتی بنیادین دارد و من درباره مربی یا بازیکنان صحبت نمیکنم”. روی صحبت این بازیکن به وضوح با مدیران بود. بارتومئو با گفتن اینکه ” ما بحرانی فوتبالی داریم و این بحرانی سازمانی نیست”، به این حرف واکنش نشان داد و اعلام کرد که تا پایان دوران مدیریتش در تابستان سال آینده در این تیم خواهد ماند و سعی کرد با بیرون کردن بسیاری از بازیکنان که مشخصا با او مشکل داشتند، درگیری با اعضای تیم را از بین ببرد.
بارتومئو همچنین در آن مصاحبه با تلویزیون بارسا گفت که پس از شکست 2- 8 با مسی صحبت نکرده است. اینکه مدیرعامل باشگاه چنین مشکلات عمیقی را شخصا با کاپیتان تیم مطرح نکند، در بیشتر موارد حیرت انگیز است اما فکس روز سه شنبه، انفصال کامل در رابطه بین اعضای هیئت مدیره و اعضای تیم را به طور کامل تایید کرد.
با این حال ممکن است که با توجه به عدم موفقیت تمامی تلاشها، این فکس، تیر آخر مسی و اطرافیانش برای ایجاد تغییرات اجباری در مدیریت باشگاه باشد. شاید آنها امیدوار هستند که اطرافیان بارتومئو او را راضی به استعفا کنند یا اینکه خودش متوجه شود که ادامه حضورش در این پست به اندازه حفظ بزرگترین بازیکن تاریخ باشگاه اهمیت ندارد.
به هرحال استعفای بارتومئو در این شرایط لزوما به این معنا نیست که مسی در نوکمپ خواهد ماند. برای بازیکنی که میخواهد بار دیگر به سطح اول برگشته و برای قهرمانی در لیگ قهرمانان رقابت کند، سوال بزرگ در طول هفتههای اخیر این بوده که بارسا تا چه اندازه سریع میتواند با حضور او به یک مدعی اروپایی تبدیل شود. شاید باور او این است که زمان زیادی برای حضور هیئت مدیره جدید و اعمال تغییرات لازم در تمام مواردی که در سالهای اخیر در نوکمپ دچار مشکل شده، نداشته باشد.
آیا بارتومئو میتواند همین حالا انتخابات را برگزار کند و اگر استعفا دهد، چه رخ خواهد داد؟
بسیاری از هواداران بارسلونا- و احتمالا خود مسی- دوست دارند بارتومئو کنارهگیری کرده و یک مدیرعامل جدید به تیم بیاید که بتواند رهبریِ سازمانیِ قدرتمندی ایجاد کرده و اطرافش را با بازیکنان سابق و محبوب باشگاه مانند ژاوی و پویول پر کند و خیلی زود بار دیگر تیم را به یکی از بهترین باشگاهها تبدیل کند.
این اتفاق به آسانی رخ نخواهد داد. اول از همه، اساسنامه باشگاه بارسا مهلتی سه ماهه پس از استعفای مدیرعامل و پیش از رای گیری اعضای باشگاه برای انتخاب جانشین جدید را در نظر گرفته است. یک سرپرست در طول این مدت به کارهای مالی باشگاه رسیدگی خواهد کرد اما شاید قدرت کافی برای اتخاذ تصمیمات بزرگ مانند خرید یا فروش بازیکنان یا استخدام و اخراج مربی را نداشته باشد. بنابراین این یعنی که حداقل سه ماه اول فصل با بلاتکلیفی، بیش از آنچه در حال حاضر وجود دارد، خواهد گذشت.
یک عامل مهم دیگر، مشکلات جدی اقتصادی بارساست. وقفه ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا، باعث کاهش 200 میلیون یورویی درآمد آنها در فصل گذشته شد و اعضای هئیت مدیره مجبور به همکاری در چندین پروژه و تجارت مالی پر زرق و برق شدند تا حسابهای فصل 20- 2019 را به تعادل برسانند. این اتفاق باعث شد بارتومئو بگوید که حداقل 100 میلیون یورو از دستمزدهای پرداختی بازیکنان برای فصل پیش رو باید کاهش پیدا کند تا این تیم بتواند به قوانین بودجه لالیگا پایبند باشد- در عین حال قطع همکاری با بازیکنانی چون سوارز، ایوان راکیتیچ، آرتورو ویدال و به احتمال زیاد پیکه، سرخیو بوسکتس و یوردی آلبا که دستمزدهای زیادی دریافت میکنند، نیز در همین راستاست. ایجاد فشار برای استعفای مدیرعامل هیچکدام از این مشکلات مالی را حل نخواهد کرد و ممکن است حتی آنها را حداقل در کوتاه مدت بدتر کند. با این حال بعید است که مسی اهمیتی برای این موضوع قائل باشد که مسائل مالی چطور حل و فصل خواهد شد.
تنها تیم قوی تو دنیا که پرس نمی کنه بارساست ! تنها بازیکنی که پرس نمی کنه و فقط وقتی توپ بهش میرسه حرکت میکنه مسیه ! بارسا با مسی حداقل هفتاد دقیقه ده نفره بازی می کنه !