منچسترسیتی، لیگ برتر و فصلی که ممکن است همهچیز تغییر کند
هفتیک- خوش آمدید به فصلی که همهچیز در آن میتواند تغییر کند، یا اینکه هیچچیز تغییر نکند. در محبوبترین لیگ فوتبال در این سیاره. در طی ماههای آتی فرآیند دادرسی به اتهامات وارده به باشگاه منچسترسیتی بابت 115 مورد نقض قانون آغاز خواهد شد و انتظار میرود که رأی دادگاه نیز تا پایان فصل صادر شود.
مدیر اجرایی ارشد لیگ برتر یعنی ریچارد مسترز در روز سهشنبه در کنفرانس مطبوعاتی آغاز فصل در جمع خبرنگاران تاکید کرد که مدیران لیگ روابط کاری و عملیاتی خوب و اثربخشی را با منچسترسیتی دارند. اما این تنها یک پردهپوشی مودبانه در قبال فضای مسموم جاری در فوتبال انگلیس بود که قهرمان چهار فصل اخیر آن بهطرزی غافلگیر کننده توسط مدیران لیگ با اتهامات جدی نقض قوانین روبرو شده است. در طی این تابستان گفتگوهای فراوانی با مالکان و مدیران فعلی و اسبق شاغل در لیگ برتر انجام گرفت و بسیاری از آنها برای حفظ روابط خود ترجیح دادند که ناشناس باقی بمانند.
اما آنچه واضح بود دامنهی متغیر نظرها و انتظارات این افراد بود. گفتگوهای غیررسمی زیادی در طی این مدت و دربارهی این مساله مابین گروه مالکان باشگاههای لیگ برتری انجام شده و شایعات فراوانی نیز پیرامون آنها ایجاد شده. عدهای از آنها که از تعقیب ده سالهی منچسترسیتی به ستوه آمدهاند بیم آن را دارند که ماجرا با یک جریمهی مالی -و نه مجازات ورزشی- فیصله یابد. عدهای از مدیران باشگاههای رقیب رقم خوردن چنین نتیجهای را مطلقا ظالمانه میدانند و میگویند که این اتفاق میتواند ناقوس مرگ را برای سلامت مالی فوتبال، آنهم نهفقط برای انگلیس که برای کل فوتبال اروپا بهصدا درآورد. یکی از مدیران باشگاههای لیگ برتری میگوید: «نظرات جمعی که به گوش رسیده حاکی از این است که جریمهی مناسب در این خصوص کسر امتیاز قابل ملاحظه از منچسترسیتی است. منظور ما در اینجا کسر هفتاد الی هشتاد امتیاز از آنهاست؛ که سقوط سیتی به چمپیونشیپ را تضمین خواهد کرد.»
یکی دیگر از چهرههای برجستهی ورزشی میگوید که این جریمه میبایست خلاقانهتر از اینها باشد و پیشنهاد میدهد که سیتی در طی هر سه فصل پیش رو با تنبیه کسر امتیاز روبرو شود تا شانسش برای کسب سهمیهی چمپیونزلیگ را بهطور کل از دست بدهد. فرد دیگری پروندهی سیتی را با ماجرای باشگاه ساراسنس در لیگ راگبی انگلیس مقایسه میکند. این باشگاه که در سال 2019 قهرمان لیگ شده بود با مجازات کسر 35 امتیاز، پرداخت 5.36 میلیون پوند جریمه و سقوط به لیگ دستهی دوم مواجه شد که دلیلش تخطی از قوانین مربوط به دستمزد بازیکنان بود. یکی از مربیان تیمهای رقیب که گویا از گناهکار بودن سیتی در این پرونده اطمینان دارد میگوید که موفقیتهای آنها در شرایطی برابر در قیاس با رقبایشان بهدست نیامده و معتقد است که دیگر برای چاره کردن موضوع دیر است.
در عین حال نگرانیهایی نیز وجود دارد که ناتوانی در محکوم کردن و مجازات کردن سیتی توانایی لیگ برتر در اداره کردن خودش را زیر سوال ببرد. بسیاری از مدیران باشگاهها میگویند که در اینصورت انگیزهها برای رعایت قوانین لیگ بهشدت کاهش خواهد یافت. در هر حال باید به یاد داشته باشیم که منچسترسیتی به اتهامات وارده معترض شده و درصدد دفاع از خودش برآمده. آنها پس از اعلام اتهامات در ماه فوریه سال 2023 اظهار کردند که از این مساله شگفتزده شدهاند. آنها همچنین اعلام کردند که مدارک گسترده و انکارناپذیری در تایید بیگناهی خود در اختیار دارند که میتواند یکبار برای همیشه به این بحثها خاتمه دهد. با این حال اتهامات وارده گسترده و بهشدت جدی هستند و به حدفاصل سالهای 2009 تا 2018 مربوط میشوند؛ دورهای که سیتی سه قهرمانی لیگ در طی آن بهدست آورد و جایگاه خود را بهعنوان یکی از قدرتمندترین تیمهای اروپا مستحکم کرد.
سیتی به ارائهی اطلاعات مالی غلط متهم شده است، بهطور مشخص در خصوص میزان درآمدهای خود و از جمله درآمدهای حاصل از اسپانسرینگ. عدم ارائهی اطلاعات مالی در خصوص دستمزدهای پرداختی به تیم مربیگری در طی دوران روبرتو مانچینی در حدفاصل سالهای 2009 تا 2013 نیز یکی دیگر از اتهامات آنهاست. آنها همچنین به تخطی از قوانین مالی لیگ در حدفاصل سالهای 2015 تا 2018 نیز متهم شدهاند.
مدیران لیگ برتر همچنین ادعا میکنند که سیتی قوانین فرپلی مالی یوفا را نیز طی سالهای 2013 تا 2018 نقض کرده است. آنها همچنین مدعی هستند که باشگاه در خلال تحقیقات صورتگرفته همکاری کاملی نیز با آنها نداشته است. منچسترسیتی پیش از این نیز وضعیتی اینچنینی را تجربه کرده بود. آنها در فوریهی سال 2020 توسط یوفا و بابت نقض قوانین مالی با جریمهی دو سال محرومیت از حضور در رقابتهای اروپایی مواجه شدند. اما این حکم در دادگاه حکمیت ورزشی در ماه جولای همان سال نقض گردید و دادگاه اعلام کرد که بیشتر اتهامات وارده یا واقع نشدهاند یا مربوط به دورهی مالی مورد بررسی نبودهاند.
با این حال سیتی بابت عدم همکاری در خلال تحقیقات با جریمهی 10 میلیون یورویی مواجه شد. سیتی همواره تاکید کرده است که مالک آنها دولت امارات متحده عربی نیست، بلکه شیخ منصور بن زاید النهیان (قائم مقام نخست وزیر این کشور) است. شیخ منصور بهواسطهی شرکت سرمایهگذاری نیوتون (ثبتشده در شهر ابوظبی) که مالکیت آن بهطور کامل در اختیار اوست، سهامدار اصلی منچسترسیتی بهشمار میرود. خاویر تباس، مدیر لالیگا در گفتگو با اتلتیک میگوید: «برای من دشوار است که در خصوص مسالهی مربوط به لیگ انگلیس اظهار نظر کنم چرا که از قوانین انگلیس بیاطلاعم. اما میتوانم به اتفاقی که در خصوص یوفا افتاد اشاره کنم، و سپس ماجرای دادگاه حکمیت ورزشی. اینکه آنها جریمهی منچسترسیتی را لغو کردند شبیه به یک جوک بود. لغو آن حکم یک تصمیم بحثبرانگیز بود که توسط آن دادگاه اتخاذ شد. حالا نیز گمان میکنم که نگرانیهای مشابهی در بین باشگاههای لیگ برتری در خصوص پروندهی سیتی وجود داشته باشد. تصمیمی که در خصوص این پرونده گرفته میشود تاریخ لیگ برتر را به دو بخش قبل و بعد از خود تقسیم خواهد کرد.»
***
مسالهی مهمی که در اینجا باید به یاد داشت این است که نظر تباس و یا نظر باشگاههای لیگ برتری که او به آنها اشاره میکند در رأی نهایی دادگاه اثری نخواهند داشت. لیگ برتر سیتی را به 115 مورد قانونشکنی متهم کرده است و پرونده اکنون به یک کمیتهی مستقل سهنفره جهت ارزیابی ارجاع داده شده است. نام این سه شخص البته بهشکل عمومی اعلام نشده است اما آنها توسط مورای روزن (رئیس کمیتهی حقوقی لیگ برتر) انتخاب شدهاند.
یکی از مدیران سابق لیگ برتر میگوید:«این رقبای سیتی نبودهاند که این باشگاه را مورد پیگرد قانونی قرار دادهاند. برخلاف سیستمی که در آمریکا حاکم است، در اینجا باشگاهها در جایگاه قضاوت نسبت به یکدیگر قرار ندارند. آنها -برخلاف شماری از لیگهای ورزشی در آمریکا- در تایید یا عدم تایید یک مالک جدید برای یک باشگاه نقشی ندارند. در انگلیس باشگاهها در خصوص پروندههای حقوقی خود تنها پاسخگوی یک کمیتهی مستقل انتخابی هستند.»
درحالیکه باشگاهها نقش و جایگاهی در این کمیتهی مستقل ندارند، اتلتیک پیش از این گزارش داده بود که رقبای سیتی -چه مالکان باشگاهها و چه مدیران اجرایی آنها- بارها خواستار بررسی سلامت مالی منچسترسیتی از جانب مدیران لیگ بودهاند. این درخواستها گاهی بهشکل یک تماس تلفنی غیررسمی مطرح شدهاند و گاهی نیز کار به نامهنگاریهای رسمی کشیده است. هرگاه که چنین درخواستهایی مطرح شده، مدیران لیگ برتر پاسخ دادهاند که موضوع در حال بررسی است و تحقیقات در حال صورت گرفتناند. خبرنگاران نیز با پاسخهایی مشابه روبرو بودهاند.
از حیث قانونی، رقبای سیتی امکان مداخله در این پرونده را ندارند و حوزهی نفوذ آنها تنها به لابیگریهای پشت پرده محدود خواهد بود. فشارها بیشتر از جانب تیمهای بالانشین لیگ بوده است و باشگاههای بزرگ انگلیس معتقدند که اگر در شرایطی برابر با سیتی رقابت میکردند قادر بودند جامهای بیشتری برنده شوند. حتی هنگامی که سیتی در تلاش برای لغو حکم یوفا مبنی بر محرومیت آنها از چمپیونزلیگ بود، نه باشگاه لیگ برتری اقدام به اعتراض به این تلاشها کردند چرا که با حذف سیتی ممکن بود آنها فرصت حضور در رقابتهای اروپایی را پیدا کنند.
ریچارد مسترز اخیرا در گفتگو با اسکای اسپورتس گفته بود: «هیچ راه دیگری جز اجبار باشگاهها به رعایت قوانین وجود ندارد. آنها همگی در آغاز فصل موافقت خود را با این قوانین اعلام میکنند. آنها توی چشمان یکدیگر نگاه میکنند و دستان یکدیگر را میفشارند و میگویند که ما به این قوانین پایبند خواهیم بود. بنابراین مدیران لیگ نیز چارهای ندارند جز اینکه آنان را ملزم به پایبندی به قوانین کنند.»
این نیز جای سوال است که آیا ملاحظات سیاسی خاصی باعث اعمال فشار بر لیگبرتر شده است یا خیر. سال گذشته دولت بریتانیا اعلام کرده بود که سفیر این کشور در امارات و رئیس دفتر توسعهی تجارت خارجی در خصوص اتهامات وارده به منچسترسیتی مکاتباتی را با یکدیگر صورت دادهاند اما چیزی در خصوص جزئیات این مکاتبات عنوان نشد. وقتی اتلتیک با استناد به قانون آزادی دسترسی به اطلاعات از دولت خواست تا جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه دهد آنها اعلام کردند که چنین کاری به روابط بریتانیا با امارات لطمه وارد خواهد کرد. خود باشگاه منچسترسیتی نیز در این خصوص اظهار نظری صورت نداد و مدیران لیگ نیز از پاسخ به این سوال که آیا دستور مشخصی از طرف دولت در این خصوص دریافت کردهاند یا خیر سر باز زدند.
البته هیچ مدرکی دال بر اینکه دولت امارات متحده عربی به این موضوع ورود کرده است وجود ندارد. ریچارد مسترز در پاسخ به این سوال که آیا مدیران لیگ هرگز با هر نوع اعمال فشاری از جانب دولتهای خارجی مواجه شدهاند یا نه گفته بود: «هرگز و به هیچ نحوی از انحا! چنین چیزی ابدا رخ نداده است.»
***
در هر حال انبوهی از اسناد و مدارک وجود دارد که باید توسط کمیتهی مستقل مورد بررسی قرار گیرند. در سال 2018 روزنامهی آلمانی اشپیگل اسناد و ایمیلهای لو رفتهای را در این خصوص منتشر نمود. از این اسناد میشد نتیجه گرفت که سیتی منابعی را بهعنوان درآمدهای اسپانسرینگ عنوان کرده است که در حقیقت در ذیل طبقهی سرمایهگذاریهای دولتی قرار میگرفتند. باشگاه تا به امروز همواره از اظهار نظر در خصوص آنچه در روزنامهی آلمانی به انتشار رسید خودداری کرده است و آن را محتوایی مجرمانه توصیف کرده است.
در خلال جلسات دادرسی، هر دو طرف دعوی میتوانند هرکس را که صلاح میدانند برای حضور در دادگاه فرا بخوانند. ممکن است مدیران لیگ حتی تقاضای حضور خود شیخ منصور در دادگاه را نیز مطرح کنند. اما و در هر حال هیچکس مجبور نخواهد بود که در دادگاه حضور پیدا کند. بعید است که شیخ منصور -بهعنوان قائم مقام نخست وزیر امارات متحده عربی- مایل باشد که خود را در چنین جایگاهی قرار دهد. همین را میتوان دربارهی مدیرعامل سیتی یعنی خلدون المبارک نیز گفت.
مبارک یکی از مدیران صندوق سرمایهی سیصد میلیارد دلاری “مبادله” است (که مالک شماری از اسپانسرهای سیتی نیز هست) و با حفظ سمت مدیرعامل یک شرکت بزرگ در ابوظبی نیز هست که گویا وظیفهی ارائهی توصیههای تجاری استراتژیک به شاهزادهی امارات یعنی شیخ محمد را بر عهده دارد. با در نظر گرفتن تمامی اینها چندین منبع نزدیک به لیگ برتر معتقدند که بسیار نامحتمل است که افراد وابسته به دولت امارات بخواهند مشارکتی در دادگاه یا کمیسیون مستقل داشته باشند.
سناریوی محتملتر این است که تنها آندسته از افراد که فقط در خود باشگاه مشغول به کار هستند در جلسات دادرسی حاضر شوند. هر دو طرف دعوی در حال تلاشند تا افراد مورد نظر خود را برای حضور در جلسات فرا بخوانند. یکی از این افراد که تا همینجا نیز گفتگوهایی را با وکیلان سیتی صورت داده است این پروسه را مشقتبار و پرچالش توصیف میکند. کمیسیون مستقل تخلفات را در دو بخش مورد بررسی قرار خواهد داد. تمرکز اصلی آنها بر اسناد و مدارک دال بر قانونشکنیهای سیتی خواهد بود که در صورت تایید اتهامات جریمههای سنگینی برای باشگاه در پی خواهد داشت؛ اما در عین حال مسالهی عدم همکاری سیتی در حین انجام تحقیقات نیز توسط کمیسیون بررسی خواهد شد. هر کسی که اتلتیک در جریان تدارک این مقاله با او گفتگو کرده میگوید که انتظار دارد سیتی بابت عدم همکاری کامل مورد مجازات قرار گیرد، چنانکه پیش از این و در جریان پروندهی یوفا نیز چنین شده بود. حالا مساله این است که آیا این مجازات به یک جریمهی ورزشی ختم خواهد شد یا اینکه تنبیه جزئیتری لحاظ خواهد شد. افراد طرف گفتگوی اتلتیک به تناقضی که در رفتار سیتی به چشم میخورد اشاره میکنند.
باشگاه در بیانیهی عمومی خود ذکر کرده بود که آماده است تا شواهد کتمانناپذیر خود را در اختیار تیم تحقیقات قرار دهد. در عین حال مدیران لیگ برتر باشگاه را به ایجاد موانع در خلال تحقیقات متهم میکنند. در سال 2021 جلسهی دادگاهی با حضور دو طرف برگزار شد و استفن میلز، قاضی دادگاه در رأی خود اعلام کرد: «تحقیقات مربوط به این پرونده از ماه دسامبر سال 2018 آغاز شد اما جای بسی تعجب است که پس از گذشت دو سال و نیم هنوز پیشرفت قابل ملاحظهای در پرونده صورت نگرفته است. لازم به ذکر است که در طی مدت یادشده، باشگاه دو مرتبه قهرمان لیگ برتر شده است.»
این دو قهرمانی حالا به پنج قهرمانی رسیده است. یکی از مدیرانی که از نزدیک در جریان این پرونده قرار دارد میگوید: «تا به امروز فرصتهای فراوانی برای به نتیجه رسیدن پرونده وجود داشته است اما همچنان نتیجهای حاصل نشده. هرچه جلوتر میرویم حصول نتیجه نیز نامحتملتر میشود. اما باید در نظر داشت که مقیاس پرونده آنقدر بزرگ است که نمیشود بهراحتی به جمعبندی رسید. انتظار چه نتیجهای را دارید؟ یک جریمهی مالی؟ کسر چند امتیاز ناچیز؟ به مورد ناتینگهام فارست یا اورتون نگاه کنید. شما نمیتوانید حکمی مشابه را در خصوص این پرونده صادر کنید. این پرونده از حیث مقیاس، زمان، عمق و شدت اتهامات با هیچ پروندهی دیگری قابل قیاس نیست.»
به نتیجه رسیدن این پرونده چیزی است که نیاز به همراهی منچسترسیتی نیز دارد. و بزرگترین نشانه از رویکرد آنها در این خصوص را میتوان در ایمیل لو رفتهای که یکی از وکلای ارشد سیتی به خلدون المبارک ارسال کرده است یافت. او در خلال پروندهی قبلی سیتی (که به یوفا مربوط میشد) خطاب به مدیرعامل سیتی نوشته بود که ترجیح میدهد سی میلیون یورو خرج استخدام پنجاه تن از بهترین وکلای دنیا به مدت ده سال کند تا اینکه راضی به پرداخت جریمه به یوفا شود. یکی از مدیران لیگ میگوید که بهنظرش سیتی پس از دریافت اولین نامه از طرف لیگ در سال 2018 صرفا در حال وقت تلف کردن و به تعویق انداختن موضوع بوده است. این شخص میگوید که اگر سیتی از همان ابتدا جرمش را میپذیرفت احتمالا با مجازاتی بسیار خفیفتر روبرو میشد، بهنسبت چیزی که اکنون در انتظارش است: «آنها خود را درون چالهی بزرگی انداختهاند.»
***
پیامدهای پروندهی سیتی تا دامنههای وسیعی پیش رفته است. لیگ برتر به یک موفقیت جهانی اعجابانگیز دست یافته است و اکنون میزان درآمد حاصل از پخش تلویزیونی بینالمللی بازیهایش از درآمدهای حاصل از قراردادهای داخلی بیشتر است. آنها سالانه فقط 450 میلیون دلار از شبکهی آمریکایی NBC دریافت میکنند. این را مقایسه کنید با دریافتی 175 میلیون دلاری لالیگا از ESPN یا قرارداد 30 میلیون دلاری بوندسلیگا با همین شبکه. اتلتیک در همین تابستان در مصاحبه با جان میلر (رئیس شبکهی NBC) پرسیده بود که آیا ماجرای تخلفات مالی منچسترسیتی، اورتون و ناتینگهام فارست بر ارزش مالی لیگ برتر اثر منفی خواهد گذاشت یا نه.
میلر پاسخ داده بود: «مساله بر سر ارزش مالی نیست. مساله صرفا این است که مدیران لیگ در تلاشند تا قوانین خود را پیادهسازی کنند. این بسیار مهم است که لیگ این مسائل را جدی بگیرد و از اعمال قوانین خود ترسی نداشته باشد و در صورت لزوم مجازاتهایی را نیز تعیین کند. من آنها را بابت این جدیت تحسین میکنم؛ حتی اگر باعث شود که تیمی به دستهی پایینتر سقوط کند یا شانس حضور در چمپیونزلیگ یا لیگ اروپا را از دست بدهد.» چالش فعلی پرمیرلیگ تنها در قبال پروندهی اتهامات سیتی نیست، بلکه خود باشگاه نیز همچنین پروندهای را علیه لیگ به جریان انداخته و بهدنبال آن است تا برخی از قوانین لیگ را ملغی کند؛ بهطور خاص قوانینی که بهمنظور مقابله با درآمدهای صوری حاصل از اسپانسرینگ وضع شدهاند. نشریهی تایمز در ماه ژوئن گزارش داد که سیتی ادعا کرده که قربانی یک تبعیضگذاری واقع شده است و سایر رقبا در تلاشند تا با تحمیل قوانین ناعادلانه به آنها مانع از موفقیت باشگاه شوند. انتظار میرود که رأی دادگاه در خصوص این پرونده در طی ماه آتی اعلام شود و اگر این رأی بهنفع سیتی باشد، لیگ برتر در پروندهی اصلی نیز با چالش جدیدی روبرو خواهد شد. بر طبق گفتههای افراد نزدیک به هر دو طرف، چنانچه رأی دادگاه در این پرونده به ضرر هرکدام از طرفین دعوی باشد آنها بلافاصله تقاضای تجدید نظر خواهند کرد.
یک حقوقدان باتجربه در گفتگو با اتلتیک میگوید:«آنچه اینجا در حال وقوع این است که سیتی دست به دامن پروسههای حقوقی شده تا از موفقیت پرمیرلیگ در این پرونده جلوگیری کند. آنها میخواهند تا پیش از برگزاری جلسات دادرسی در ماه نوامبر اوضاع را بهنفع خود تغییر دهند. قصد آنها از دنبال کردن این رویکرد این است که به مدیران لیگ بگویند که اگر بخواهید به راهتان ادامه دهید ما هم آمادهایم تا شما را زمین بزنیم و زیانهای صدها میلیون پوندی به شما وارد کنیم، چیزی که قادر به تحملش نخواهید بود. ما دست و پای شما را با پروندههای حقوقیای که پنج یا ده سال به طول خواهند انجامید میبندیم و شما را زمین میزنیم. این یک تاکتیک حقوقی تهاجمی است و آنها به دلیل مشخصی از آن استفاده میکنند. مالکان باشگاه میخواهند به این ماجرا خاتمه دهند. مساله مربوط به وکلا نیست. وکلا صرفا وسیله و ابزار آنها هستند.» البته باید گفت که سیتی در زمینهی مخالفت با شماری از قوانین مالی لیگ تنها نیست. در رأیگیری انجامشده در ماه فوریه شش باشگاه رأی مخالف به اعمال سختگیری بیشتر در این خصوص دادند و دو باشگاه نیز رأی ممتنع دادند. رقبای منچسترسیتی ترس از این دارند که موفقیت حقوقی سیتی در این ماجرا تنها آغازی برای تلاشهای آنها در جهت از بین بردن تعادل رقابتی لیگ باشد. یکی از مدیران فوتبالی اروپا میگوید: «آنها نگران این هستند که سیتی و نیوکاسل (تحت مالکیت صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی) هر تابستان ریخت و پاش میلیارد دلاری بهراه بیندازند. این میتواند ثبات مالی فوتبال در سراسر قاره را بهخطر بیندازد.»
همزمان با اقامه دعوی حقوقی سیتی و لیگ برتر علیه یکدیگر، یک ماجرای دیگر نیز در هفتهی اخیر رخ داد. نشریهی تایمز گزارش داد که شماری از رقبای سیتی در نظر دارند که بابت زیانهای آورده تقاضای غرامت کنند، بهعلت از دست دادن جامها یا سهمیههای اروپایی در نتیجهی سلطهی مطلق سیتیزنها بر لیگ در طی دههی اخیر. یک منبع نزدیک به مدیران باشگاههای لیگ برتری میگوید که کسب موفقیت حقوقی در این خصوص بسیار بعید خواهد بود: «این مساله شبیه به پول دادن به داور نیست. این ماجرا ارتباط بسیار دوری با تعیین نتیجهی بازیها دارد.» در حال حاضر باشگاهها فقط میتوانند امیدوار باشند که کمیتهی مستقل کارش را به عادلانهترین نحو ممکن انجام دهد. مطابق قوانین لیگ برتر هر نوعی از مجازات قابل اجرا خواهد بود، از جریمهی مالی گرفته تا کسر امتیاز و حتی اخراج از لیگ. سیتی همین حالا نیز با عدم قطعیت در خصوص سرنوشت خود در تابستان آتی روبرو است چرا که قرارداد پپ گواردیولا بهزودی منقضی خواهد شد. گواردیولا گفته که همچنان در خصوص تصمیمی که برای آیندهی خود خواهد گرفت مردد است. او همچنین چندین بار به دفاع از باشگاه خود در خصوص اتهامات وارده پرداخته است. پپ در ماه می سال 2022 گفته بود: «چرا من از باشگاه و اعضای باشگاه حمایت میکنم؟ چون با آنها کار میکنم. وقتی آنها به چیزی متهم میشوند من به آنها میگویم که دربارهاش با من حرف بزنند. آنها به من توضیح میدهند و من هم باور میکنم. من به آنها گفتم: اگر به من دروغ گفته باشید، روز بعد از افشای دروغتان دیگر من اینجا نخواهم بود. من خواهم رفت و دیگر دوست شما نخواهم بود. من از روز نخست صد درصد به شما اعتماد و باور دارم و به همین دلیل است که از باشگاه دفاع میکنم.»
خاویر تباس، مدیر لالیگا میگوید: «مسیری که پرمیرلیگ اکنون در حال پیمودن آن است بسیار مهم است. پس از سالها میبینیم که آنها باشگاههای خود را بابت عدم رعایت فرپلی مالی مورد بازخواست قرار میدهند. مسیر فعلی آنها برای کل فوتبال اروپا بسیار حیاتی است. نتیجهی پروندهی منچسترسیتی بسیار بااهمیت است. اکنون نگرانیهای فراوانی در بین باشگاههای لیگ برتری وجود دارد. من از کم و کیف اتهامات چیزی نمیدانم، اما این را میدانم که بسیاری از باشگاهها منتظر اعمال مجازات برای منچسترسیتی هستند.»
باید قبول کرد که نمیشه در این رابطه حکم عادلانهای صادر کرد.
منچستر سیتی اگر فرضا با تخلف سازمانی رو به وجود آورده باشه که اخیرا قهرمان سه گانه هم شده، در مقابل هم لحظات بسیار جذابی رو برای تاریخ فوتبال رقم زده. اگر منچستر سیتی نبود، هرگز مارتین تایلر، لحظه آگوئرووووو رو خلق نمیکرد و … .
اگر هم نگران این باشیم که با بهانه زیباتر کردن فوتبال سایر باشگاهها هم ممکن هست تو آینده چنین تخلفاتی رو انجام بدن، باید کلاه رو بالاتر بگیریم و ایراد رو تو قوانین جستجو کنیم. امری که الآن جرم شناخته میشه، ممکنه تو آینده کاملا قانونی به شمار بیاد.