چگونه شکست در الکلاسیکو بارسلونا را با تصمیمات سخت مواجه کرد
هفتیک- گل جود بلینگام در وقتهای تلف شده، به تمام امیدهای بارسلونا برای دفاع از عنوان قهرمانی لالیگا پایان داد؛ همانطور که شکست پنج روز قبل مقابل پاریسنژرمن مسیرشان برای قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را به پایان رسانده بود.
و هیچ چیز به اندازه نمایشهای وحشتناک ژوائو کانسلو در این دو بازی کلیدی نشاندهندهی هفتهی فاجعهبار بارسلونا نبود.
در روز سهشنبه برابر پاریسنژرمن، کانسلو مرتکب خطای پنالتی شد و در طول بازی نتوانست عثمان دمبله را مهار کند. در روز یکشنبه، او دو اشتباه بزرگ انجام داد که منجر به دو گل رئال مادرید در پیروزی ۳-۲ مقابل تیم ژاوی شد.
یارگیری ضعیف او در نیمه اول به لوکاس واسکز اجازه داد که به راحتی وارد محوطه جریمه شود. این باعث تک ماندن مدافع مرکزی، پائو کوبارسی شد تا این بازیکن ۱۷ ساله خطای پنالتی انجام داده و وینیسیوس جونیور نتیجه را به تساوی ۱-۱ تبدیل کند.
بعداً، عدم تمرکز کانسلو در بازی حتی آشکارتر شد: به نظر میرسید او تمام اصول دفاعی را فراموش کرده زیرا از تعقیب و عقبنشینی خودداری کرد و واسکز را کاملاً آزاد گذاشت تا سانتر ارسال شده به تیر دورتر را به تور دروازه بچسباند و دومین گل تساویبخش رئال مادرید در آن شب را به ثمر برساند.
همه اینها منجر به یک عملکرد فاجعهبار دیگر شد. شکست در مادرید برای بارسلونا سختگیرانه بود، درحالی که لایق شکست نبودند و حق داشتند از عدم وجود تکنولوژی خط گل در لالیگا عصبانی باشند.
به نظر میرسید که لامینه یامال قبل از پایان نیمه اول (زمانی که نتیجه ۱-۱ بود) گلی را به ثمر رساند، این درحالی بود که به نظر میرسید VAR تنها قادر به تصمیمگیری بر اساس دو زاویه دوربین بود که شواهد کافی برای اینکه آیا ضربه او، آندری لونین را تسلیم کرده یا نه، فراهم نکرد.
رئیس لالیگا در اوایل این فصل گفت: “مسئلهی تکنولوژی خط دروازه محدودیت مالی نیست، مسئله میزان استفاده از آن است”، خاویر تباس ادامه داد: “در یک فصل فقط چهار یا پنج حادثه از این نوع وجود دارد.”
اما بعد از بازی، ژاوی نظر متفاوتی داشت: “این مایه شرمساری است که تکنولوژی مناسبی در لیگ ما وجود ندارد درحالی که وانمود میکنیم بهترین لیگ در جهان هستیم.
در روز قبل از بازی، شما از من در مورد داور سوال کردید. من پاسخ دادم که میخواهم آنها کارشان را درست انجام بدهند و بیش از حد نقش اصلی بازی نباشند. خب، چنین اتفاقی نیفتاد.”
مهم نیست ژاوی چه می گوید، واقعیت این است که تا پایان ماه آوریل، بارسلونا هیچ شانسی برای کسب جام در این فصل ندارد. آنها باید بیشترین تقصیر را از چشم خودشان ببینند.
مدیران باشگاه- که مانند تمام منابعی که از آن نقل قول شده، ترجیح میدهند به طور ناشناس صحبت کنند تا از جایگاهشان محافظت کنند- قبلا به نشریه اتلتیک گفتهاند که بارسلونا میخواهد در انتخاب سرمربی جدید محتاط باشد زیرا نمیتوانند برای کسی هزینه کنند که نتواند وضعیت را درست کند.
این موضوعی است که پس از الکلاسیکو، باید به زبان برنامهریزی برای ترکیب تیم هم ترجمه شود.
در چند ماه گذشته، مسئولان باشگاه از جمله خوان لاپورتا، گفتهاند که باشگاه علاقهمند به امضای قرارداد با کانسلو و ژوائو فلیکس در فصل آینده است.
او ماه گذشته گفت: “من فکر میکنم که هر دو میمانند. مدیر برنامه آنها، ژرژ مندس، از قصد ما برای نگهداشتن آنها آگاه است. این بستگی به این دارد که چقدر پول درخواست شود، اما ممکن است قراردادهای قرضیشان را تمدید کنیم.”
رابطه لاپورتا و مندس عامل بزرگی در تمایل بارسلونا به مذاکره برای کانسلو در نظر گرفته می شود. با این حال، افت محسوس او در مراحل حیاتی فصل، از این ایده حمایت نمیکند که هزینه کردن در تابستان برای جذب این مدافع ۲۹ ساله، برای بارسلونا معقول خواهد بود.
با توجه به مصدومیت طولانی مدت الخاندرو بالده، کانسلو در ۳۶ بازی در تمام رقابتها به عنوان بازیکن ثابت بازیها را شروع کرده است، اما عملکرد او پایینتر از انتظارات بوده است.
آنچه در الکلاسیکو اتفاق افتاد، تاییدی بود بر آنچه در لیگ قهرمانان اروپا نمایش داده شد. بعد از اینکه با ۱۰ نفر در برابر پاریسنژرمن شکست خوردند، بارسلونا نیاز به سطح آگاهی و انعطافپذیری بیشتری داشت.
در عوض، دو اشتباه او منجر به دو گل خورده شد که در یکی از آنها، مانند گل دوم رئال مادرید که توسط واسکز به ثمر رسید، نتوانست از کناره دفاع کند.
بیرحمی بارسلونا در برنامهریزی برای خرید در این تابستان مهم است. اما مهمترین تصمیم هنوز هم انتخاب کسی است که مربی بعدی خواهد بود. در این زمینه، وقت تصمیمگیری رسیده است.
هنوز درباره موقعیت ژاوی ابهام وجود دارد. او گفته که در پایان فصل شغل خود را ترک میکند اما در هفتههای اخیر، لاپورتا و دیگران گفتهاند که سعی خواهند کرد او را متقاعد کنند تا بماند (توضیح مترجم: بارسا در نهایت تصمیم گرفت قرارداد ژاوی را برای یک فصل دیگر تمدید کند)..
ژاوی تاکید کرده که تیمش باید روی فوتبال تمرکز کند، زیرا دو رقابت در پیش بودند- اما اکنون که لیگ قهرمانان و لالیگا از دست رفته، انتخابها نمیتوانند بیشتر به تعویق بیافتند.
منابع باشگاه به اتلتیک گفتهاند که لاپورتا هنوز علاقهمند است ژاوی را متقاعد کند تا در تصمیمش درباره استعفا بازنگری کند.
منابع نزدیک به کادر مدیریتی میگویند که هیچ جلسه زمانبندی شدهای برای بحث درباره آینده او تعیین نشده، اما متوجه هستند که او و لاپورتا به زودی در مورد این موضوع صحبت خواهند کرد.
شب گذشته، ژاوی از پاسخ به سوالات در مورد اینکه آیا این آخرین الکلاسیکو او بود یا نه، یا اینکه آیا او بازی را نشانهی پایان دوره خود میبیند یا نه، خودداری کرد. برخی از منابع آگاه در بارسلونا معتقدند ژاوی در مورد تصمیمی که باید بگیرد، هنوز تردید دارد.
ژاوی در برنابئو گفت: “آینده من؟ این زمان مناسبی برای صحبت درباره این موضوع نیست. اکنون زمان هضم این شکست است که البته سخت خواهد بود. سپس درباره بازی بعدی فکر خواهیم کرد. هدف ما این است که فصل را در رتبه دوم به پایان برسانیم.”
اگر لاپورتا به زودی پاسخ مثبتی از ژاوی دریافت نکند، باشگاه به سراغ گزینه دوم خود میرود: رافائل مارکز.
سرمربی بارسلونا اتلتیک(تیم ذخیره باشگاه) تا حدودی به این دلیل که بارسا نتوانسته جایگزین ایده آلی پیدا کند، در فهرست گزینهها قرار گرفته، اما او از نظر مالی هم گزینهای مطلوب است.
منابع باشگاه میگویند که آنها از عملکرد مارکز با تیم دوم که در حال جنگ برای صعود به دسته دوم فوتبال اسپانیا است، راضی هستند. مسیری که مارکز طی کرده، یادگیری روشها از رده پایین باشگاه، و دانشی که در نتیجه این مسیر در مورد تمام استعدادهای لاماسیا دارد، به عنوان نقاط قوت گزینه مورد علاقه ۴۵ ساله باشگاه دیده میشوند.
در کوتاه مدت، بازیهای باقیمانده لالیگا (شش بازی) برای طرفداران بارسا سخت و طولانی خواهد بود. برای برخی، تنها انگیزه باقی مانده این است که دعا کنند رئال مادرید قهرمان لیگ قهرمانان اروپا نشود.
اما در ردههای بالاتر باشگاه، وضعیت متفاوت است. شکست اخیر در الکلاسیکو همه در بارسلونا را وادار می کند تا مشخص کنند چه کسی باید چهره پروژه ورزشی بعدی باشد. حالا زمان تصمیمگیری درباره آینده است.
چه در صورت انتصاب مارکز به عنوان سرمربی و چه در صورت ابقا ژاوی (که اتفاق افتاده) لاپورتا خیلی خوب باید این نکته رو درک کنه که انجام خریدهای زرق و برق دار مثل کانسلو و فلیکس که تا حدی متأثر از رابطه نزدیک لاپورتا با ژرژ مندس هست، کمکی به این باشگاه نخواهد کرد.
شاید بهترین تاکتیک و حتی استراتژی برای بارسلونا این باشه که توجه بیشتری به لاماسیا داشته باشه و برای خریدهای احتمالی هم نظر ژاوی (سرمربی تیم) ارجحیت داشته باشه تا دیگه خریدی مثل ویتور روکه تکرار نشه.
دلیل اصلی وضعیت نامناسب سالیان اخیر باشگاه بارسلونا را بایستی در کادر مدیریتی این باشگاه جستجو کرد. بنحوی که تبعات یک مدیریت ضعیف و اشتباه ، کل مجموعه تیم را تحت تأثیر قرار داده و به مرور زمان این باشگاه باسابقه و پرافتخار را به یک مجموعه نابسامان تبدیل نموده که خصوصاً گرفتار مشکلات عدیده مالی می باشد.
بنظر میرسد که هواداران بارسلونا همچنان در حسرت دوران طلائی این تیم با سرمربیگری پپ گواردیولا بوده که موفق به کسب قهرمانی های شش گانه شدند.
البته این در حالی است که رقیب مادریدی آنها قبل از هر چیز از یک مدیرباتجربه، توانمند، حرفه ای و باثبات برخوردار بوده، بنحوی که اثرات مثبت این مدیریت را در موفقیت های پی در پی قوهای سپید مادرید ،بخوبی می توان مشاهده نمود.